Zobacz pełną wersję : Nikon D90 Problem z informacjami na LCD
Migdzinski
12-09-2013, 10:54
Witajcie
Jestem tutaj nowy wczoraj kupiłem swój aparat wcześniej działałem na HX-200v wiec wybaczcie za banalne pytania ale się uczę.
Problem mam taki że znikają mi informacje o przysłonie i migawce na małym ekraniku, dopiero gdy przycisnę spust migawki do połowy są one wyświetlane, czy da się ustawić tak aby były zawsze na ekraniku i wizjerze ?
Pozdrawiam
Witajcie
Jestem tutaj nowy wczoraj kupiłem swój aparat wcześniej działałem na HX-200v wiec wybaczcie za banalne pytania ale się uczę.
Problem mam taki że znikają mi informacje o przysłonie i migawce na małym ekraniku, dopiero gdy przycisnę spust migawki do połowy są one wyświetlane, czy da się ustawić tak aby były zawsze na ekraniku i wizjerze ?
Pozdrawiam
Z ekranika monochromatycznego znika, bo aparat przechodzi w stan czuwania / uśpienia.
Migdzinski
12-09-2013, 11:27
aha rozumiem czyli nic się nie da z tym zrobić ?
Czas przez jaki działa pomiar można zmienić z poziomu menu aparatu. Zajrzyj do instrukcji, albo "przeleć" przez menu i znajdziesz :)
Migdzinski
12-09-2013, 12:05
Super o to właśnie chodziło ! jest w menu Zegary/blokada AE zakładka Opóźń. autom. wył. pom. Św. dziękuję
Pamiętaj, że dłuższe mierzenie światła przez aparat skraca czas użytkowania baterii.
A możesz napisać po co Ci te informacje cały czas?
Migdzinski
13-09-2013, 16:00
W moim starym aparacie miałem cały czas, przyzwyczajenie i to ze lubie mieć wszystko pod ręką.
Wysłane z Xperii T
żółto-czarny
14-09-2013, 13:22
Te informacje będą równocześnie wyświetlane w wizjerze, a przecież potrzebujesz tego tylko wtedy, kiedy masz zrobić zdjęcie. Więc także moim zdaniem szkoda prundu ;)