Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Elita...
...w Polskich Tatrach
***Zapraszam***
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img801/6312/8j6h.jpg)
Pozdrawiam
Bajcy
Adam Majchrzak
12-09-2013, 03:06
Gdybyś miał na niebie spektakularne chmurki to pewnie nie opędziłbyś się od widzów... ;)
Wyostrzenie, kolory, kontrast ok.
Co myślisz o kadrze w kwadracie od prawej?
Pozdrawiam!= ]
Gdybyś miał na niebie spektakularne chmurki to pewnie nie opędziłbyś się od widzów... ;)
Wyostrzenie, kolory, kontrast ok.
Co myślisz o kadrze w kwadracie od prawej?
Pozdrawiam!= ]
Niestety, idąc w tatry jest się skazanym na to, czym Nas pogoda obdaruje:)
Co do kwadratu, to nie myślałem o tym, gdyż od początku chciałem pokazać Kościelec i Świnice na jednym zdjęciu, ale jak wróce z pracy do domu, to z ciekawości zobaczę.
Dobrze, że przynajmniej Tobie chmurki nie były potrzebne do oceny;)
Pozdrawiam i dzięki za odwiedziny.
Adam Majchrzak
12-09-2013, 11:13
Niestety, idąc w tatry jest się skazanym na to, czym Nas pogoda obdaruje.
Rozumiem to doskonale, ta zasada obowiązuje wszystkich łowców krajobrazowych killerów :razz:
Co do kwadratu, to nie myślałem o tym, gdyż od początku chciałem pokazać Kościelec i Świnice na jednym zdjęciu.
Już tak dawno nie byłem w Tatrach, że przestałem rozpoznawać szczyty, może dzięki temu mogę się obiektywnie odnieść do Twojej foty ;)
...wiesz, patrząc na tą panoramę, zwróciłem bardziej uwagę na prawą stronę, może przez tą ścieżkę, może przez szczyty, które są w podobnej tonacji, może dlatego, że za dużo tej zieleni po lewej ;) a prawą stronę fajnie przecina ten pas kosodrzewiny.
To jest tylko i wyłącznie moja wizja, ale kadrowanie do kwadratu w tym przypadku (dla mnie) ma więcej zalet niż wad ;)
Pozdrawiam! =]
Ps. Próbowałeś może zdjąć trochę niebieskiego z tych trzech "górek" po prawej? Ale tylko odrobinę ;)
nawet troszku zdjąłem, nie chciałem za dużo, bo góry zaczęły dziwnie wyglądać.
Pozdrawiam.
mskowronski
12-09-2013, 21:29
Mnie również się bardzo podoba :)
Dzięki za odiwedziny. Miło, że chciało Wam się coś wyskrobać;)
Pozdrawiam.
Porządna fota z gór. Pozdrawiam
Niestety, idąc w tatry jest się skazanym na to, czym Nas pogoda obdaruje:)
Widzisz, tez tak w Tatry chodzilem, teraz z nastawieniem bardziej fotograficznym dazyl bym do spania w schroniskach, takie poranki na piatce, czy chocny MOKiem...oj ile bym dal!
Nie ma duzo dobrych zdjec z tatr, jest duzo turystykow, ale dobrych malo, mamy tu na forum kilku wymiataczy, ale mistrzem dla mnie jest sam Strazak zielony i jego nocna seria z grani...;)
To zdjecie, coz kadr klasyczny, zly nie jest, ladne zielenie, ale o porze dnia juz wiesz o patelni na niebie tez, coz kolejne turystyczne zdjecie ktore poruszy Ciebie jako wspomnienie, mnie nie poruszylo, bo zabraklo mu tego czegos, technicznie dobrze, ale jest wlasnie to ale.
Co do pogody to wolal bym chyba pochmurnie niz tak, ciekawe klimaty mozna by wtedy ukrecic, nawet ze szczytami w chmurach, tyle, ze wysoko robi sie juz niebezpiecznie w takiej pogodzie, ale od koziego po zawrat w deszczu szedlem ;)
Pozdrawiam,
G
Mam podobnie jak Greg, serię z grani do dzisiaj pamiętam. Mam wrażenie lekkiego przeostrzenia.
Porządna fota z gór. Pozdrawiam
Dzięki Marian, fajnie że się podoba,
Pozdrawiam
Widzisz, tez tak w Tatry chodzilem, teraz z nastawieniem bardziej fotograficznym dazyl bym do spania w schroniskach, takie poranki na piatce, czy chocny MOKiem...oj ile bym dal!
Nie ma duzo dobrych zdjec z tatr, jest duzo turystykow, ale dobrych malo, mamy tu na forum kilku wymiataczy, ale mistrzem dla mnie jest sam Strazak zielony i jego nocna seria z grani...;)
To zdjecie, coz kadr klasyczny, zly nie jest, ladne zielenie, ale o porze dnia juz wiesz o patelni na niebie tez, coz kolejne turystyczne zdjecie ktore poruszy Ciebie jako wspomnienie, mnie nie poruszylo, bo zabraklo mu tego czegos, technicznie dobrze, ale jest wlasnie to ale.
Co do pogody to wolal bym chyba pochmurnie niz tak, ciekawe klimaty mozna by wtedy ukrecic, nawet ze szczytami w chmurach, tyle, ze wysoko robi sie juz niebezpiecznie w takiej pogodzie, ale od koziego po zawrat w deszczu szedlem ;)
Pozdrawiam,
G
Żeby w schronisku mieć spanie, to graniczy z cudem;)
Ostatnio jak dzwoniłem, to rezerwacje były z wyprzedzeniem na 3 miesiace.
Co do warunków, to zgadzam sie w 100%, ale akurat w tym dniu na niebie nie było żadnej chmurki.
Ja idąc chodzę w góry z nastawieniem zdobywania szczytów, dopiero później robieniu zdjęć, choć pewnie i przyjdzie taki dzień, ze na kasprowym będę czatował cały dzień, by uchwycić coś spektakularnego.
Pozdrawiam.
@
Jaś, a co do ostrości, to sam nie wiem, bo u mnie wygląda wszystko ok.
Porządna fota z gór ...
Ot właściwe określenie, ...
jarekf34
15-09-2013, 21:26
Przyjemna górska odsłona, o takiej porze trzeba również focić tym bardziej będąc w górach ;):)
Pozdrawiam.
ja też wychodzę z założenia, że lepiej zrobic zdjęcie o złej porze i w złych warunkach, niż później żałować, że się nie zrobiło.
Dzięki i Pozdrawia.