PDA

Zobacz pełną wersję : D700 jak ustawić przycisk OK na 100% powiększenie

bryk77
11-09-2013, 15:01
Witam,

Potrzebuję tej informacji tak na szybko. Skorzystałem z szukajki, ale nie mogę znaleźć tej informacji, a pamiętam, że gdzieś już o tym czytałem. Chcę ustawić przycisk OK tak abym po naciśnięciu mógł zobaczyć 100% crop.
I jeszcze jedno, na ile Waszym zdaniem można się sugerować tym co jest na ekranie? Nie jest on w rozdzielczości na miarę tych czasów i nie wiem na ile mogę ocenić czy ostrość jest zadowalająca.

Pzdr,
Damian.

NBA
11-09-2013, 15:12
Chcę ustawić przycisk OK tak abym po naciśnięciu mógł zobaczyć 100% crop.
Damian.

Menu - Ustawienia - Środek wybieraka - przypisanie funkcji - 3 sekundy - intuicujnie

Nie jest on w rozdzielczości na miarę tych czasów i nie wiem na ile mogę ocenić czy ostrość jest zadowalająca.

Nie wiem co rozumiesz pisząc o rozdzielczości na "miarę czasów". Mnie nigdy nie oszukał - co jest ostre na wyświetlaczu takie będzie na kompie...

bryk77
11-09-2013, 15:29
Okay, zrobione. Dzięki ;) Miałem na myśli to, że na ekranach nowszych aparatów łatwiej ocenić zdjęcie z poziomu body. Mam porównanie z Fuji. Różnica z D700 jest kolosalna.

NBA
11-09-2013, 15:32
Okay, zrobione. Dzięki ;) Miałem na myśli to, że na ekranach nowszych aparatów łatwiej ocenić zdjęcie z poziomu body. Mam porównanie z Fuji. Różnica z D700 jest kolosalna.

Fuji ma lepszy wyświetlacz, nikon lepsze zdjęcia. ;)

bryk77
11-09-2013, 15:48
To też ja tu o wyświetlaczu cały czas mówię.

stachmuszel
11-09-2013, 16:28
Tak, tylko ze lcd w d700 oszukuje przeokrutnie. Na nim jest miodzio, a na monitorze pc czar pryska :-)

deep
11-09-2013, 19:29
Ustawcie sobie powiększenie na medium i wyostrzenie jpga na 4 i będzie w miarę dobrze oddawać ostrość którą później będziemy oglądać na dużym ekranie. Ja tak mam ustawione mimo że robię tylko w rawach, ale podgląd aparat generuje z jpga zaszytego w rawie, dlatego ważne jest jak mamy ustawione wyostrzanie

bryk77
11-09-2013, 21:09
Tak, tylko ze lcd w d700 oszukuje przeokrutnie. Na nim jest miodzio, a na monitorze pc czar pryska :-)

O takie info mi chodziło. Dzięki.

Ustawcie sobie powiększenie na medium i wyostrzenie jpga na 4 i będzie w miarę dobrze oddawać ostrość którą później będziemy oglądać na dużym ekranie. Ja tak mam ustawione mimo że robię tylko w rawach, ale podgląd aparat generuje z jpga zaszytego w rawie, dlatego ważne jest jak mamy ustawione wyostrzanie

Dzięki za wskazówkę. Zobaczę jak to działa.