Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zimny i surowy klimat
Zdjęcie wykonane w kwietniu tego roku o godzinie 20:19
1.3s, f8
http://img15.imageshack.us/img15/9906/qd39.jpg
źródło (http://img15.imageshack.us/img15/9906/qd39.jpg)
mskowronski
09-09-2013, 19:17
Piękna praca. Choć winieta w lewym górnym rogu trochę rozprasza uwagę (ta w dolnym rogu nie przeszkadza)
winieta jak zwykle, dziwnie 'kolorystycznie', kadr niezły tylko drażni skała przy lewej krawędzi
Bartekkw
09-09-2013, 22:07
Fajnie jest - i kadr i kolor. Ciekawie to wyszło
No wreszcie, dawno nie wrzuciłes czarodzieja:) wygląda jak węgiel, jest moc!:)
Bardzo dobrze, surowo i tajemniczo - wciąga :)
Sebastianito
10-09-2013, 00:36
Film czy cyfra? Tak tylko pytam...
Film czy cyfra? Tak tylko pytam...
Film też mam ale z poziomu plaży a to powyższe to już efekt naświetlenia ze znacznej wysokości na odchodnym gdy żal było odjeżdżać.
Kolor mniej lub bardziej jest naturalny. Ze swej strony skorygowałem balans bieli no i klasycznie dodałem winietę. Poza tym nic więcej, nawet żadnego stempla co zresztą widać.
Pozdrawiam
A mnie ta skała z lewej pasuje... pochwal się tymi z poziomu plaży:)
A mnie ta skała z lewej pasuje... pochwal się tymi z poziomu plaży:)
Wrzucę do odrębnego wątku na dniach.
tbogdanowicz
10-09-2013, 16:43
Skała z lewej powinna mieć więcej przestrzeni za sobą. Wyszedł by trójkąt ładnie wypełniający kadr. Tak jest za ciasno, jakby nie do końca starannie skadrowane.
Ale i tak zdjęcie jest przyjemne dla oka.
Adam Majchrzak
10-09-2013, 17:23
No Kyle, w końcu coś nowego...
Perspektywa z której wykonałeś tą fotografię odrealniła to miejsce zupełnie i za to plus ;)
Wygląda to trochę jak gdyby akcja toczyła się ponad szczytami gór, a w dole morze mgieł.
Podoba mi się, choć zastanawiam się czy nie idzie to trochę w blue, z drugiej strony perspektywa powietrzna tłumaczy wszystko, więc nie ma się czego czepiać.
@ tbogdanowicz - nie sądzę, czy szersze spojrzenie cokolwiek by zmieniło, bo wiązałoby się to z większą ilością nieba, a teraz jest optymalnie, lub z większą ilością dołu, a wtedy wkradła by się plaża (choć z tego co tu widać to przypływ jest w okolicach maksimum) i cały urok by zniknął.
Nie jestem też do końca pewien, ale z tego co pamiętam to dalej na lewo (już poza kadrem) pojawiałyby się kolejne skałki, więc...
=]
Kadrując bardziej na prawo mimo wysokiego przypływu miałbym kolejne małe skałki wyłaniające się z wody. Nie zawsze da się tak sterylnie wykonać zdjęcie na etapie kadrowania, nawet nad morzem. Co do koloru to zważywszy na odległość i zapadający zmrok dały w efekcie taki odcień - bardzo inny w stosunku do tego jaki znam za dnia.
Pozdrawiam
Adam Majchrzak
10-09-2013, 20:32
...z tego co pamiętam to dalej na lewo (już poza kadrem) pojawiałyby się kolejne skałki, więc...
Kadrując bardziej na prawo mimo wysokiego przypływu miałbym kolejne małe skałki wyłaniające się z wody. Nie zawsze da się tak sterylnie wykonać zdjęcie na etapie kadrowania, nawet nad morzem.
...miałeś chyba na myśli "po lewej"
Czyli dobrze pamiętałem ;)
Co do koloru to zważywszy na odległość i zapadający zmrok dały w efekcie taki odcień - bardzo inny w stosunku do tego jaki znam za dnia.
...i tą perspektywę powietrzną miałem na myśli ;)
Pozdrawiam! =]
...miałeś chyba na myśli "po lewej"
Czyli dobrze pamiętałem ;)
Pozdrawiam! =]
Masz rację, moja pomyłka.
Również pozdrawiam.
Moim zdaniem rewelacja - bardzo dobry kadr i świetna neutralna obróbka.
świetne i zupełnie takie jak tytuł zapowiada, piękne kontrasty i detale.
Fajnie w surowym klimacie.Pozdrawiam