PDA

Zobacz pełną wersję : Papier A2/A3 do Epsona 3880 dostepny w PL

Marcin_gda
08-09-2013, 01:09
Witam.
Pytanie, jak w temacie - o polecany typ i gdzie można nabyć.
Interesują mnie głównie papiery z połyskiem, ale inne opcje także wchodzą w rachubę.

T&T
08-09-2013, 10:23
Na przykład tutaj (http://www.centrumpapieru.pl/index.php?m=Product_Listing&id_category=88&brand=30).

Marcin_gda
09-09-2013, 09:21
Dzięki, to miejsce znałem.
Ale może ktoś ma doświadczenia z papierem permajet dostępnym via colourconfidence?
Albo tetenalem od faltera/solution?

HYPER
09-09-2013, 16:39
moj ulubiony to Tetenal Lustre Photo 290g/m2. ciezko go dostac (zwlaszcza w Polsce), ale jest rewelacyjny. kup chociaz jedna paczke i zobacz sam.

Marcin_gda
10-09-2013, 09:45
moj ulubiony to Tetenal Lustre Photo 290g/m2. ciezko go dostac (zwlaszcza w Polsce), ale jest rewelacyjny. kup chociaz jedna paczke i zobacz sam.

Właśnie na Tetenala się "namierzam".
Dzięki za wzmocnienie postanowienia :)

edit.
Tyle, ze to papier z rolki... W tej gramaturze jest "Papier Premium Glossy 290g"

HYPER
10-09-2013, 16:30
jest tez dostepny w arkuszach A2 i A3/A3+. zobacz: http://www.tetenal.com.pl/lustre-a2-10.html
premium glossy jest to zupelnie inny papier i nie ma nic wspolnego z lustre photo

Czornyj
10-09-2013, 20:26
Falter nie ma Tetenala - dystrybuują*swoje papiery brandowane Solution, oraz papiery Hahnemuehle oraz Harman by Hahnemuehle.

Medikon ma dystrybucję Ilforda, Fomei, Harman by Hahnemuehle

Tetenal PL jest dystrybutorem Tetenala

Centrum Papieru ma dystrybucję Tecco

W ColorConfidence z papierami jest słabawo, praktycznie nie mają już PermaJeta, prędzej Tecco

Hamelin ma dystrybucję Cansona
Dostępność arkuszy SRA3 jest ogólnie jako-taka, A2 dość słaba.

Papiery z połyskiem to szeroki temat - mamy tu papiery błyszczące, perłowe/lustre, satynowe/półmatowe, jedwabiste, metalizowane, wreszcie FB/barytowe błyszczące/satynowe.

Marcin_gda
13-09-2013, 12:06
Dzięki za wskazówki.

Mam premium glossy od TT, jest fajny. Namierzam sie na "lustre".
Od Faltera zamówię chyba zestaw testowy A3.
Color Confidence obiecał informacje w/s permajet A2.
Chciałbym mieć ze dwa typy papieru, w co najmniej dwóch rozmiarach - A3/A3+ i A2, więc to pewnie zawęzi obszar poszukiwań. Hahnemuhle i Ilford zniechęca mnie ceną (choć może się złamię...).

Pozdrawiam.

Czornyj
13-09-2013, 13:02
Możesz też do kompletu zamówić zestaw próbek Tecco, chłopaki z Centrum Papieru mają niezłą dostępność A2/SRA3

ZTCW Color Confidence praktycznie nie ma na magazynie PermaJet - a szkoda, było tam sporo klonów podłoży Hahnemuehle...

Marcin_gda
15-09-2013, 01:26
Permajet ma akceptowalne warunki wysyłki do Polski. Pytanie, które warto stestować.
Tecco wyglądają na drogie, w porównaniu do PJ czy TT.
Centrumdruku ma TT, może mają spoza naszej dystrybucji. Jest jeszcze jedna firma w Krk.
Mocno zaciekawił mnie Falter, ich oferta wydaje się być logistycznie najlepsza. Jak podpasują mi jako materiał, będę w domu.

Marcin_gda
15-09-2013, 11:17
Zauważyłem, że Tetenal Lustre 290 w arkuszach zniknął ze stron Tt w de i uk.
"Nasi" proponują mi rolkę, ale mam obawy, jak się 3880 sprawuje z ręcznie ciętym papierem.

HYPER
17-09-2013, 16:37
lustre zostalo wycofane z produkcji. ostatnie chwile zeby zrobic sobie zapas. ja juz mam 350 sztuk A4 i 150 sztuk A3. Na troche to wystarczy, a pozniej pozostanie ebay.

Marcin_gda
23-09-2013, 10:44
Kilka dni temu "przyszła" paczka - sampler papierów artystycznych z Faltera.
Wyglądają fajnie. Zobaczę, jak wyjdą "w praniu".