PDA

Zobacz pełną wersję : Kłopot z ebayem i paypalem

Dark
06-09-2013, 08:55
W zasadzie mam konto od niedługiego czasu, ale dotychczasowe transakcje przechodziły bezproblemowo.
Mianowicie, mam odpowiednie saldo na Paypalu. Kiedy próbuję dokonać zakupu i wybieram płatność przez Paypal, ten prosi mnie o podanie danych karty. Dotychczas nie musiałem tego robić ani razu, transakcja szła normalnym torem. A tu taki zonk.

Przeczytałem w necie, że to może być wina zbyt małej nadwyżki salda względem ceny sprzętu. Dodałem więc środków... i znowu nic. Miał ktoś taki problem?

Karty nie mogę dodać, bo mojej Visa w ING Paypal "nie widzi".

MstrG
06-09-2013, 08:59
Może musisz przewalutować PLN na $ ?

Dark
06-09-2013, 09:13
Może musisz przewalutować PLN na $ ?

Jak kupowałem poprzednio w $, nie musiałem tego robić.

kux
06-09-2013, 09:26
ostatnio ode mnie chcieli tzw. "potwierdzenia karty"

tłumaczyli, że umożliwia to dokonywanie transakcji na większą kwotę

robiłes to?

Adam71
06-09-2013, 09:36
U mnie było tak że musiałem zrobić przelew do nich na kilka $ pobranych z mojej karty jako weryfikacja. Potem przesłałem im kod transakcji . Oczywiście te kilka $ były do zwrotu .

Dark
06-09-2013, 10:18
No właśnie jest problem, bo mojej karty PP nie rozpoznaje, gdy chcę ją dodać do konta (wszystkie dane potrzebne teoretycznie mam).

Fakt, poprzednio kupowałem rzeczy za mniejsze kwoty, a teraz chciałem kupić szkiełko. Chyba rzeczywiście w tym tkwi problem.

freefly
06-09-2013, 10:49
No właśnie jest problem, bo mojej karty PP nie rozpoznaje, gdy chcę ją dodać do konta (wszystkie dane potrzebne teoretycznie mam).

Fakt, poprzednio kupowałem rzeczy za mniejsze kwoty, a teraz chciałem kupić szkiełko. Chyba rzeczywiście w tym tkwi problem.

Skontaktuj się w wystawcą karty (bankiem). Zdarza się, że wystawca musi aktywować w systemie możliwość płatności w internecie. Dlatego Pay Pal nie widzi karty, gdy chcesz ją przypisać do konta Pay Pal.

Dark
06-09-2013, 11:30
Chyba znalazłem rozwiązanie. Zakładam kartę wirtualną, bo ING nie bardzo współpracuje normalnymi kartami z PP.

Dark
06-09-2013, 12:07
Dobra, szkło zamówione. Dzięki za odzew i pomoc :)