Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dość naturalnie bez fajerwerków
... i podrasowania (nie licząc winiety)
http://img59.imageshack.us/img59/5644/eaic.jpg
źródło (http://img59.imageshack.us/img59/5644/eaic.jpg)
bez fajerwerków to racja ale czy naturalnie to bym polonizował:):) niebo ma dość sporo różnych kolorów..., kamyki i woda podobaja mi sie najbardziej =, są chilloutowe:)
fajnie kadr dzieli się kolorystycznie na 2 części, lewa strona nieba bardziej niebieska, prawa bardziej wpada w fiolet... przynajmniej na moim monitorze :)
mi sie bardzo podoba, uspokajające zdjęcie :)
mskowronski
03-09-2013, 21:31
Mam wrażenie jakbym przez lornetkę patrzył :)
Nie przepadam za takimi zdjęciami, ale ze względu na autora chętnie zaglądam.
Jakiś dziwny spokój zawsze towarzyszy Jego zdjęciom.
Technicznie z małym minusem za lekką nieckę po środku horyzontu i pozaginane jego końcówki.
Coitus Interraptus
03-09-2013, 22:19
Przez lornetkę widać jedno kółko, a na zdjęciu dwa ;)
Technicznie z małym minusem za lekką nieckę po środku horyzontu i pozaginane jego końcówki.
+1, reszta git.
Przez lornetkę widać jedno kółko, a na zdjęciu dwa ;)
a na filmach pokazują, ze sa dwa kółka ;)
Bardzo podoba mi się ta zimno-ciepła praca.
PS. Horyzont z prawej strony minimalnie leci w dół.
bez fajerwerków to racja ale czy naturalnie to bym polonizował:):) niebo ma dość sporo różnych kolorów..., kamyki i woda podobaja mi sie najbardziej =, są chilloutowe:)
Kolory na prawdę nie był podrasowywane, widać całe przejście tonalne z nieba na wodę i konsekwencję w dominantach. Oczywiście mógłbym bawić się gradientami ale..., chyba nie warto.
Co do horyzontu to prawda, nie przyłożyłem się, zapewne dlatego, że uznałem, że do mniej lubianych przez autora zdjęć już nie trzeba się zbytnio przykładać (leń wziął górę).
Pozdrawiam.
Nikonozaur
04-09-2013, 22:45
Będę konsekwentny, winieta na dole w/g mnie psuje odbiór foty, reszta przyjemna i pełna spokoju.
Będę konsekwentny, winieta na dole w/g mnie psuje odbiór foty, reszta przyjemna i pełna spokoju.
To prawda, zwłaszcza z lewej strony u dołu daje się we znaki, nie potrafię się nie zgodzić.
jarekf34
05-09-2013, 20:42
Skoro już wspomniano o horyzoncie to hmm... nic więcej mi nie przeszkadza ;):)
Przyjemnie jest.