PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z V1

martin204
31-08-2013, 11:13
Mam mały problem z V1 ... mianowicie po dostawieniu do oka wizjera wygasza mi ekran - czyli logiczne a po odstawieniu powinien wyświetlić się ekran czego mój V1 nie robi ... a robił to wcześniej... jest ciemny nawet w menu nie można wejść bo ciemny ekran... tzn menu widać ale w wizjerze a nie na LCD aparatu to samo z przeglądaniem zdjęć... Po ponownym uruchomieniu aparatu wraca do normy hm tzn. jak dostawię do oka (zastawię palcem czujnik zbliżeniowy) sytuacja się powtarza czyli ciemny ekran i tak w koło ... może ktoś zna rozwiązanie... byłbym wdzięczny
Pozdrawiam Serdecznie i proszę o pomoc.
PS przepraszam moderatora za powielony post ale za bardzo się pospieszyłem z pisaniem.

kolas
31-08-2013, 17:16
Nie klikasz przypadkiem klawisza "dis.." ? Albo nie jest wciśnięty ?

martin204
31-08-2013, 17:25
Nie ... Klawisz display działa normalnie... Tzn po restarcie działa normalnie a jak się już wygasi po zastawieniu czujniki zblizeniowego jest martwy tzn nie do końca martwy bo w wizjeze zmieniają się okna po każdym wcisnieciu przycisku.

astramus
31-08-2013, 19:32
Wygląda na to, że coś nie gra z LCD, skoro przełącznik display działa w wizjerze a na LCD jest pustka. Masz najnowszy soft ?Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś to spróbuj zaktualizować. Mi np. nie wykrywało obiektywów z FT1, a po aktualizacji jak ręka odjął.
M.