Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pustkowo
Moje pierwsze podejście do tematu krajobrazów. Kilka minut po zachodzie, plaża w Pustkowie.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img59.imageshack.us/img59/2991/eyxx.jpg)
pozdrawiam, Artur
jakieś dziwne wrażenie mam patrząc na to zdjęcie.. dla mnie jakoś nienaturalnie. Ale to tylko moje wrażenie ;)
Byłem tam dawno kiedyś. Cisza i spokój, wymarzone miejsce na wypad wakacyjny. Nie wiem, jak jest dzisiaj, ale wtedy było pusto i można się było zrelaksować porządnie.
A samo zdjęcie jest niezłe, ale dla mnie jakby zrobione "za blisko". Więcej plaży bym widział, więcej nieba... Zwyczajnie kadr z dalszej odległości.
Za to kolory ładne :)
malasana
29-08-2013, 16:20
A mi sie podoba, kolorystyka i taki malarski kadr. Napawa mnie spokojem to zdjecie.
Przykład, że "coś z niczego" może wyglądać ciekawie. Jedyna rzecz jaką bym dopieścił to korekta dystorsji (łuk horyzont i tendencje do przechyłu w prawo w tym wypadku).
Kadrowo fajnie ale... :)
Gora zdecydowanie za jasna - jakiś filtr szry poł. by się przydał
Dzięki za opinie! :-) co do zdjęcia, to pierwszy raz użyłem do zdjęcia szarego filtra fader (którego kupiłem do video), zdjęcie zrobione zestawem d5100 + nikkor 35/1.8, nie pamiętam jak mocno skręciłem filtr... czas naświetlania to 20s. Kadr prostowałem, może jednak niedokładnie, ale dzięki za zwrócenie uwagi:-) z 35 musiałem użyć zoom'u nożnego, bo chciałem żeby było widać falującą wodę na pierwszym planie, nawet nie spodziewałem się, że wyjdzie tak ostro, ale to chyba dzięki temu że mocno wiało i te małe fale w "kałuży" falowały z dużą częstotliwością.
Co do samego Pustkowa - meega miejsce... Byłem kilka razy za dzieciaka w Pobierowie na obozach, ale teraz z narzeczoną wybraliśmy Pustkowo (oświadczyłem się 5dni temu właśnie w Pustkowie - taka sytuacja;-) ). Dużo szersza plaża niż w przepełnionym Pobierowie czy Rewalu i duuuużo mniej ludzi, ponadto cisza i spokój - szczerze polecam! Postaram się jeszcze jeden kadr wrzucić za parę dni - tym razem będzie coś innego, choć też z Morzem i też z Pustkowa:-)