WPK
27-08-2013, 14:56
Witajcie,
Właśnie zostawiłem w Wawie w serwisie NPS mojego N 55-300 VR.
Upadł mi ze stolika na podłogę i uderzył wysuniętym przodem w podłogę (twardy parkiet) pod kątem :-(
Efekt: powyżej 150mm AF przeskakuje (nie ustawia ostrości płynnie).
Serwisant przyjął do weryfikacji i oszacowania kosztów, ale od razu wstępnie powiedział, że najprawdopodobniej padł silnik AF, a wtedy koszty naprawy sięgną 500zł :-(
Pytanie do Was: czy warto wydać takie pieniądze na naprawę????
2 lata temu zapłaciłem za ten słoik 999zł.
Ja robiłem nim tylko amatorskie zdjęcia. Głównie biegające lub pływające w morzu dzieciaki. Czasem jakieś widoczki lub dalszą architekturę.
Warto płacić?
A może spisać na straty i kupić od razu Tamron SP 70-300mm f4-5.6 Di VC USD za jakieś 1300zł??
Raczej na N70-300VR teraz mnie nie stać (ok. 2100zł)
Nadmieniam, że 80% zdjęć robię Sigmą 17-50 2.8, a dziurę pomiędzy 50 a 70mm mam wypełnioną starym poczciwym N18-70.
Szanowni, co byście doradzili??
Pozdrowienia
Właśnie zostawiłem w Wawie w serwisie NPS mojego N 55-300 VR.
Upadł mi ze stolika na podłogę i uderzył wysuniętym przodem w podłogę (twardy parkiet) pod kątem :-(
Efekt: powyżej 150mm AF przeskakuje (nie ustawia ostrości płynnie).
Serwisant przyjął do weryfikacji i oszacowania kosztów, ale od razu wstępnie powiedział, że najprawdopodobniej padł silnik AF, a wtedy koszty naprawy sięgną 500zł :-(
Pytanie do Was: czy warto wydać takie pieniądze na naprawę????
2 lata temu zapłaciłem za ten słoik 999zł.
Ja robiłem nim tylko amatorskie zdjęcia. Głównie biegające lub pływające w morzu dzieciaki. Czasem jakieś widoczki lub dalszą architekturę.
Warto płacić?
A może spisać na straty i kupić od razu Tamron SP 70-300mm f4-5.6 Di VC USD za jakieś 1300zł??
Raczej na N70-300VR teraz mnie nie stać (ok. 2100zł)
Nadmieniam, że 80% zdjęć robię Sigmą 17-50 2.8, a dziurę pomiędzy 50 a 70mm mam wypełnioną starym poczciwym N18-70.
Szanowni, co byście doradzili??
Pozdrowienia