PDA

Zobacz pełną wersję : Grip do D5100, pomoc w zamówieniu.

muzyk219
25-08-2013, 15:01
Witam. Chciałbym do mojego D5100 dokupić grip z linku:
http://www.ebay.com/itm/New-Listing-Multi-Power-Battery-Hand-Grip-Holder-MB-D51-For-Nikon-D5100-D5200-/171110141168?pt=US_Camera_Battery_Grips&hash=item27d6f58cf0

ale nie wiem co i jak by go zamówić nie zakładając konta na ebay. Ceny gripów w Polsce do D5100 zaczynają się od ok. 140-150zł a tu widzę w miarę znaczna różnicę dlatego pomyślałem o zakupie z Chin.
Czy mógłbym mi ktoś pomóc tłumacząc co i jak ,krok po kroku by go zamówić? Czytałem na forum nie raz by napisać sprzedającemu by przesyłkę opatrzył Gifem by ominąć cło? Jak miałbym to zrobi? Za pomocą e-maila? Już pomijam fakt że z angielskim nie jest super ale jakoś bym coś tam przetłumaczył korzystając z kolegi który zna. Chodzi mi głównie o to by sprzedający opisał przesyłkę (poinformowanie go o moim zamiarze).
Druga sprawa, czy ktoś może powiedzieć coś o dokładności spasowania tego gripa z korpusem D5100? Może jakiś inny model innej „marki” bo zdaję sobie sprawę ze wszystkie gripy do D5100 to w 99% to samo ,generalnie myślę o przedłużeniu wysokości body w celu poprawy chwytu korpusu. Czy kabelka będę używał, być może tak , to raczej sprawa drugorzędna.

Jura10
25-08-2013, 16:19
Sczerze wszystkie gripy do D5100 będą pasowały, ale czy nie będzie luzów to już inna bajka. Ja mam grip Meike - plastic fantastic, ale po extremalnym użytkowaniu się nie rozpadł (ew. zamknięcie na baterie lata). Za taką cenę nie ma co narzekać.

muzyk219
26-08-2013, 08:23
ok, a więc kwestie jakości już znam,poczytałem trochę na forum o tych gripach. Pozostaje kwestia zakupu. Jak,co i z czym? Próbowałem kliknąć zakupując towar jako gość i w zakładce Country or Region mam do wyboru tylko USA i Kanadę. Mam rozumieć że nie mogę zakupić tego towaru normalnie z Polski??Czy czegoś tam nie rozumiem?Bardzo proszę o wskazówki co i jak by to w końcu kupić?

zbdu
28-08-2013, 07:25
Nie wiem czy warto kombinować, ja kupiłem kilka dni temu gripa Meike do d 5100 za 110 zł na "znanym portalu aukcyjnym" i jestem zadowolony. Jak podliczysz koszty z wysyłką to pewnie wyjdzie na to samo.
Pozdrawiam

Jura10
28-08-2013, 11:16
Muzyk a przypadkiem dostawa nie dotyczy własnie jedynie USA i Kanady. Bo na 100% do Polski za darmo dostawy nie ma. Ewentualnie za free tylko ona terenie USA. Lepiej nie baw się w te kilkanaście złotych (albo mniej) kup na "znanym portalu" i ciesz się z powiększonego body.

muzyk219
28-08-2013, 13:12
Dzięki za zwrócenie uwagi na koszt wysyłki, faktycznie do Polski nie ma darmowej... a to w takim układzie nie ma sensu. Cóż, w takim razie będę szukał na u nas. Dziękuję za uwagę w wątku.