Zobacz pełną wersję : Plener ślubny na kliszy
Cześć!
Jedno zdjęcie z pleneru robionego na kliszy
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img208.imageshack.us/img208/9688/gz1p.jpg)
w pierwszym momencie pomyslalem ze skan jakiegos starego zdjecia. Potem spojrzalem na rejestracje :)
użycie kliszy nie upoważnia do tak nędznej jakości technicznej.
chyba, że takie było założenie i dodatkową obróbką osiągnięto klimaty typu przeterminowana konica wołana w osiedlowym labie
klisza kliszą, zdjęcie fatalne.
genghiskhan
22-08-2013, 19:37
Lepsze to niż debilne(i jakże ostatnio modne) podskoki czy balony.
użycie kliszy nie upoważnia do tak nędznej jakości technicznej.
chyba, że takie było założenie i dodatkową obróbką osiągnięto klimaty typu przeterminowana konica wołana w osiedlowym labie
Założenie był takie żeby uzyskać klimat kliszy z lat 80 z domowych aparatów, myślę że to się udało:)
Spodziewałem się takiego komentarza :)
Co chcecie. Klimat się zgadza - auto, zabudowania, suknia, fryzury. Jeśli efektem finalnym miało być zdjęcie z przed 40 lat to cel został chyba osiągnięty ;-).
Niby tak, ale chyba lepiej by było jakby oboje stali obok fiacisza a nie jedno w środku drugie na zewnątrz. Moje pierwsze skojarzenie to "baba z wozu koniom lżej"...
Balony i podskoki wśród fotografów są uważane za tandetne bo jest bardzo dużo takich sesji i przez to spowszedniały. Chociaż czasami zdarzy się spotkać ciekawe :)
Dla Ciebie to tandeta, bo zajmujesz się ślubiankami i wiesz co jest akurat modne. Większość ludzi takie zdjęcia z balonami czy podskoki zobaczy po raz pierwszy w życiu. Tandeta - tak samo mógłbym powiedzieć o tych wszystkich pozowanych przytulańcach i spojrzeniach prosto w oczy. Ja oceniam jak coś jest pokazane, a nie co jest na zdjęciu. Balony balonom nierówne..
Ta tablica rejestracyjna psuje klimat zdjęcia. Powinna być czarna z białymi oznaczeniami. Adam, wrzuć coś jeszcze z tego pleneru.
genghiskhan
23-08-2013, 09:32
Jezusie....jaki najazd za, to że wypowiedziałem swoje zdanie.....ludzie opanujcie się trochę.
Bijcie sie :twisted:
Co do samego zdjecia - to ja jestem na tak! Szkoda, ze rejka nie jest czarna, ale calosc wywarla na mnie pozytywne wrazenie bo jest wszystko - wioska, stary fiat, szczesliwa para i slabej jakosci klisza :D I najwazniejsze, zeby podobalo sie parze mlodej, reszcie nic do tego (chyba, ze naprawde jakies turboklopsy za gruba kase zostana stworzone... a tu do turboklopsa daleko).
Jezusie....jaki najazd za, to że wypowiedziałem swoje zdanie.....ludzie opanujcie się trochę.
Nit Cię mięsem nie obrzuca. Każdy tylko wyraził własny punkt widzenia. :wink:
Ryszawiec
24-08-2013, 12:30
Mi się ogólnie podoba chociaż przez białą tablicę powiało raczej biedą niż klimatem "tamtych" lat :) Wg mnie pokazałeś młodych troszkę inaczej niż standardowy ślubniak :) i to jest fajne
Inne zdjęcie z tego samego dnia
Też skan z kliszy tym razem średnioformatowej:
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/08/dominika-2.jpg
źródło (http://adammolka.files.wordpress.com/2013/08/dominika.jpg)
Do mnie nie trafia, klisza, kliszą, ale nawet z ORWO jak dobrze było zrobione można było lepiej wyciągnąć, co do białej rejestracji: może to obcokrajowiec z tamytch lat? :)
Pierwsze tak, bez rejestracji, no i mloda nie patrzaca w szkło. Co do klimatu, sam mam sporo takich odbitek naturalnie wolanych w uwczesnym zakładzie foto. Drugie kicha
Mnie się podoba taki klimat lat 80tych bo nie dość że je doskonale pamiętam to jeszcze miałem takiego Fiata:)
Benny_Bennasi
09-11-2013, 13:13
Jestem tego samego zdania co Gen dlaczego? Bo zdjęcie jest fajne w swojej prostocie. Od lat zauważyć można dziwną tendencje w zdjęciach ślubnych które z założenia im głupsze i bardziej obskurne miejsce tym lepsze... masa skaczących PM, baloników w łapkach, zdjęć na wysypiskach, na tle maszyn budowlanych i innych śmieci.... Jezusie... debilizm do kwadratu... mi się podobają klasyczne zdjęcia właśnie te SPOJRZENIA w oczy, przytulasy bo to jest klasyczne zdjęcie którego nie będę się wstydził pokazać dzieciom za 30 lat :) Siekiery, gramofony i inne śmieci nie nadadzą artyzmu zdjęciu które im głupsze tym bardziej w oczach twórcy urasta do mega artyzmu a jest zwykłym kiczem wciskanym PM :)
Pozdrawiam normalnych slubniaków ;)