PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kylemore Abbey

Greg81
21-08-2013, 23:22
Zapraszam

Sebastianito
22-08-2013, 11:57
Zdjecie o wszystkim i o niczym... jakos do mnie nie przemawia... chcę szerzej ale w pionie...

biegly
22-08-2013, 14:56
Zdjecie o wszystkim i o niczym... jakos do mnie nie przemawia... chcę szerzej ale w pionie...
Trudno się nie zgodzić z Sebastianem!

Greg81
22-08-2013, 23:20
Hmm, aż tak żle ...?
Jak będę miał okazję to spróbuje inaczej uchwycić motyw.

Zahir
23-08-2013, 02:49
na pewno nie jest źle ale zdjęcie traci przez niekorzystną perspektywę spotęgowaną odbiciem w wodzie. Tym większa szkoda, że nie brakowało pierwszego planu,
który mógł wzbogacić kompozycję.
Wydaje mi się, że cięcie do kwadratu by poprawiło sytuację, tym bardziej że proporcje obrazu wskazują że musiało być wieciej miejsca w pionie.
Robiłeś z ręki?

Greg77
23-08-2013, 04:40
Ten temat jest trudny do ugryzienia, opactwo jest pieknie polozone, ale z tego miejsca trudno pokazac je inaczej, polecam przejsc sie kawalaczek w prawo, przeskoczyc przez plot i ustrzelic to z lodkami na pierwszym planie, albo w lewo i wkomponowac galezie tego drzewa po lewej ktorego tutaj nie widac, bo tam tez dobre miejsce do zdjec jest, mozna tez wykozystac kwiaty ktorych przy tym chodniku jest dosc sporo, mozna tez wykozystac kamienie w wodzie lub same kamienie pod woda, bo plytko tam i widac pieknie kamieniste dno, mozliwosci jest tam sporo, turystow tez, tutaj jednak nie wyszlo ciekawie.
Connemara to jeden z moich ulubionych regionow w IE, bylem tam z dziesiec razy i nigdy nie trafilem dobrych warunkow, moze kiedys ten pech sie skonczy, szkoda tylko, ze trzeba tam jechac tyle kilometrow a na wschod slonca wstac w srodku nocy:D

biegly
23-08-2013, 10:40
szkoda tylko, ze trzeba tam jechac tyle kilometrow a na wschod slonca wstac w srodku nocy
Grześ, wygodny jesteś ;)

Kulten
23-08-2013, 12:48
Miejsce dobre tylko moim zdaniem warto byłoby użyć dłuższej ogniskowej tak by kadrować pod kwadrat mając tę budowlę po środku w otoczeniu tej pięknej zieleni oraz wraz z odbiciem na wodzie. Czyli unikałbym ujmowania w kadrze nieba! I będzie ciekawe kompozycyjnie zdjęcie.

Greg81
23-08-2013, 17:16
Kadr powstał z trzech pionowych z ,35 1.8 ,bez statywu i polara ten ostatni z pewnoscią przyczyniłby się do pokazania pierwszego planu ,mam drugą wersję z 18 mm ale bardzp podobną ,jak znajdę chwilę to wykadruje kwadrat ,dzięki wszystkim za podpowiedzi.

Nikonozaur
23-08-2013, 19:36
Miejsce piękne znane mi z (lepszych) prac innych autorów. Na drugi raz zaufałbym Gregowi77. ;)

jarekf34
23-08-2013, 21:15
moim zdaniem warto byłoby użyć dłuższej ogniskowej tak by kadrować pod kwadrat mając tę budowlę po środku w otoczeniu tej pięknej zieleni oraz wraz z odbiciem na wodzie.
Trudno się nie zgodzić, zapewne bym tak spróbował ;):)
Napewno masz coś jeszcze z tego miejsca.