Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] W masywie Monte Bianco
Alpiniści w drodze na dach Europy.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img822.imageshack.us/img822/4782/1hj1.jpg)
WOW!!! Ale ogrom i przestrzeń. Zajefajne foto! Cienie i światło. 3D normalnie.
jarekf34
11-08-2013, 23:02
Nie wiem, czy bym się nie pokusił na kwadracik, ale i tak bardzo mi się podoba :)
Super.
Robi wrażenie. Piękne zdjęcie :)
Superfota. Podzielam zachwyt przestrzenią i grą światła. Do tego subtelne odcienie błękitu, bieli i szarości. Pięknie.
tak zwany element ludzki ustawia to zdjęcie i perspektywę - po prostu ogrom przestrzeni i ogrom dedali,
do tego piękne kolory, naprawdę jest na co popatrzeć!
chętnie bym poznał historię tego zdjęcia, bo przez okno kolejki górskiej nie było raczej zrobione jak zgaduje ;)
Rewelacyjna praca. I duża odmiana od tego co tutaj prezentujemy.
Świetnie w kadrze i świetle.
Ciekawie przedstawione ,70-300 dał radę !
Dobre. Szkoda, że nie więcej lewej (tej spokojnej) w stosunku do (niespokojnej) prawej części kadru, chociaż i w tych proporcjach nie ma co narzekać ...
Nikonozaur
12-08-2013, 18:44
Potęga, w dodatku technicznie też bardzo porządnie, dla mnie bardzo dobre zdjęcie.
Wygląda to jak gigantyczny cukier-puder :D
A tak serio: piękne ujęcie, jest potęga natury, zwłaszcza w porównaniu z ludźmi :)
Świetne zdjęcie. Też chętnie bym się dowiedział więcej o okolicznościach jego powstania.
cieszy mnie pozytywny odbiór. Zdjęcie zrobione ze szczytu Aiguille Du Midi (3842 mnmp). Niestety nie mam dla was zapierających dech w piersi opowieści o karkołomnej wspinaczce i walce z żywiołami ... Na szczyt wjeżdża kolejka z miejscowości Chamonix (fr). Wjazd jest dość kosztowny ale warty swojej ceny. Dla każdego miłośnika gór jest to opcja nie do pominięcia. Człowiek żałował tylko, że nie miał możliwości wskoczenia w raki, chwycenia czekana i oddania się wysokogórskiej turystyce. Ale po tym co zobaczyłem, Mount Blanca nie odpuszczę ... Ze szczytu Aiguille prowadzi jedna z dróg (trudniejszych) na najwyższą górę Europy.
Wjechaliśmy na górę jednym z pierwszych wjazdów, niestety nie pierwszym bo zaspaliśmy ale światło nadal było satysfakcjonujące, a i turyści z Azji jeszcze wcinali śniadania w swoich hotelach, także było bardzo luźno. Pokażę więcej kadrów z tego miejsca.
p.s. ktoś już kiedyś wrzucał tutaj na forum zdjęcia z tego miejsca
Świetnie jest + te śnieżne formy.Pozdrawiam
malasana
14-08-2013, 08:42
Przepiekne. Pod kazdym wzgledem.
Komentarzem wyjaśniającym zepsułeś klimat, a ja już myślałem ile trudu kosztowało cię wykonanie takiego zdjęcia :)
Bardzo ładna fotografia.
Pozdrawiam Mirek