Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kannensteinen
Nikonozaur
10-08-2013, 18:56
Pewnie kiedyś runie, na razie pozuje.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/706/0x9v.jpg/)
Zapraszam.
Adam Majchrzak
10-08-2013, 19:04
Piękne warunki zastałeś i nie zmarnowałeś tego. ;)
Choć ciężko tam o jakiś wymyślny kadr, to ten za sprawą owych warunków podoba mi się bardzo.
[...mam nadzieję, że zdążę nim się przewróci, swoja drogą zdumiony byłem wielkością tej skały.]
Pozdrawiam! =]
Aż trudno uwierzyć, że to matka-natura sama "wystrugała" :)
jarekf34
10-08-2013, 19:27
Ale żeś pan wystrugał tego kamola :) Miejscówa rewelacja. Jak dla mnie klasa, idę dać złotko ;):)
katatjuta
10-08-2013, 21:42
Mega mega :) Warunki były i ty jest wykorzystałeś na maxa :) Świetna fota :) Masz jakieś inne kadry tez może?
świetnie zrobione Andrzeju, byłem razem z Tobą i warunki nie zachęcały, bardzo ładnie to wyczarowałeś - szacun
Ależ piękna miejscówka! Ależ się dzieję! Ale jak to jest wykorzystane!
Bardzo dobry fot ,miejsce i klimat oddany rewelacyjnie- z przyjemnością oglądam twoje foty.
Brawo! Kolory, klimat i kadr - super!
przemek29
11-08-2013, 01:07
ale jaja ja te chcę takie proszę powiedz gdzie to się znajduje pozdrawiam a bym zapomniał bardzo mi się podoba
jeśli jest tam tak jak u ciebie to postoi jeszcze długo - mocarna, nie wzruszona skała. świetna w kontraście do nieprzewidywalnego i dynamicznego nieba. Mocne, bardzo.
Motyw fantastyczny, kadr również. Warunki trudne dla fotografa ale jakie i wyzwanie by mu podołać. Jedna rzecz mnie tylko nurtuje, być może za dużo usiłuję się dopatrzeć ale mam wrażenie "miękkiej krawędzi" wokół tej pięknej skały, słusznie?
Widzę, że tak jak pisałeś przed rokiem, miejsce zostało zaliczone. To prawda 'warun' trafiony. Ja siedziałem godzine w aucie i czekałem aż przestanie padać. Jaka ogniskowa? Stałeś już tam na dole prawda?
Yokofaja
11-08-2013, 18:31
Piękny model , piękny kadr.
Piekne światło przebija się przez chmury i muska wodę.
Kompozycja na medal - bardzo ładnie zamknięty kadr.
No i w PSie świetnie wydobyłeś to co trzeba.
Bardzo się podoba!
Nikonozaur
11-08-2013, 19:09
Widzę, że tak jak pisałeś przed rokiem, miejsce zostało zaliczone. To prawda 'warun' trafiony. Ja siedziałem godzine w aucie i czekałem aż przestanie padać. Jaka ogniskowa? Stałeś już tam na dole prawda?
Z tym warunem to wcale tak słodko nie było. Po przyjeździe dostaliśmy od natury niewiele czasu zanim nie podesłała nam deszczu zabierają jednocześnie nadzieję na foty innych części wyspy, a atrakcji tu sporo. Muszę tu jednak uczciwie przyznać, że przez jakieś dwie minuty zaświeciło słoneczko i udało mi się zarejestrować tę chwilę. Mam nadzieję, że coś z tego będzie.
Oczywiście stałem na dole ze statywem i nogami wetkniętymi między kamienie. Mimo, że "górę" i "dół" dzieli może metr zejście jest trudne bo trzeba wylądować na bardzo śliskich kamieniach. Mi się nie udało i pomiędzy kolanem a kostką mam przepiękny wykwit RGB, dobrze, że kopyta nie złamałem... :)
Ogniskowa to 16mm na FF.
ja tam hasałem w 'piankowych' kaloszach ... Panowie nie przygotowani ;)
Ale kadr wyczarowałeś... palce lizać, niesamowity klimat a technika wzorowa.
maniak666
11-08-2013, 23:11
Nic nie piszę bo jeszcze się nie mogę pozbierać:shock:
Miazga Panie.
A RGB na odnóżach-cóż, niewielka cena za takie cacuszko.:smile:
jacekz40
12-08-2013, 10:15
Piękne warunki zastałeś i nie zmarnowałeś tego. ;)
No niestety odwrotnie widać, że warunki były jakie były ;) nic szczególnego...fakt niebo zyskało.
Ale jest porządnie wykonana fotka. Dobra robota.
mskowronski
12-08-2013, 21:51
Rewelacja! Mieć takie zdjęcie na ścianie - bezcenne :)
Szacun Panie Andrzeju. Jestem pod wrażeniem.
malasana
13-08-2013, 09:50
Pozostaje tylko przylaczyc sie do gratulacji. Okazja i miejsce wykorzystane do granic mozliwosci. Piekne zdjecie.
Model jak i zdjęcie rewealcja.Pozdrawiam
Coz pisać, ładnie wykonane i pokazane!
Jak dla mnie to warunki pogodowe dobrze się zgrały z klimatem miejsca.
W pełni wykorzystane, no i ładny fot powstał.
Pozdrawiam Mirek
Dlaczego ja tu dopiero teraz trafilem? :shock:
Wyciagnalbym troszke z cienia i przyciemnil tlo, wtedy dopiero robi sie fajny kontrat i model jest pieknie wyeksponowany! Reszta git! Swietna miejscowka!
Wyciagnalbym troszke z cienia i przyciemnil tlo, wtedy dopiero robi sie fajny kontrat i model jest pieknie wyeksponowany!
akurat tym zabiegiem kontrast byś zmniejszył
Pablo 77
14-08-2013, 17:22
Świetnie zrobione Andrzeju,model ciekawy :)
Słyszałem że mokro było :)
ostrytux
18-08-2013, 21:28
Bardzo pierwszoklasowo, zawsze mówię że im gorsze warunki tym lepsze foty!
Ja tez tak uwazam, jak warunki trudne to jest szansa na "perelke", ale zawsze trudno o te "szanse", tutaj sie to udalo w 100%
Przekozacki fot, gratuluje:) Poza tym genialnym ujęciem widziałbym ten sam kadr ale przy zachodzie/wschodzie z odrobiną chmur aby słońce ostro dawało na te skałki..
leon_480
08-04-2014, 09:12
mrocznie o trochu, mitycznie jakby , podoba mi się w takiej szacie
Wysoki poziom.
I to nie wody :)
Warunki pogodowe pięknie współgrają z tematem.
Bardzo dobra fotografia.