Zobacz pełną wersję : Facebook - ktoś używa mojego majla.
Nie korzystam z fb.
Ktoś zarejestrował swoje konto tam i podał mojego majla, teraz dostaję na niego jakieś śmieci z fb.
Jak się tego pozbyć, jak to odkręcić?
RobertMiernik
10-08-2013, 15:37
"Przypomnij" sobie hasło, powinno na maila przyjść ;)
Albo oznacz maile jako spam i będą trafiały od razu do czyszczonego folderka.
Nie udało się, przyszedł kod, wpisałem go a potem zaczęło zadawać jakieś podchwytliwe pytania weryfikacyjne, np. data urodzin, bo nie rozpoznało urządzenia czy jakoś tak.
barracuda
10-08-2013, 17:11
Musisz dostrzec pozytywne strony tej sytuacji... mnóstwo nowych znajomych:)
A tak poważnie to nie wiem co można zrobić skoro nie możesz się tam zalogować. A jakie to konto, może ten ktoś się tam loguję i można by wysłać do niego wiadomość, żeby usunął to konto....
Albo zgłosić sprawę do FB o nadużycie i wykorzystanie Twoich danych osobowych. To jest firma, ich też przepisy i regulamin obligują do pewnych rzeczy.
znów fb do mnie napisał, piszą, że ktoś próbował się dostać do "mojego konta" z innej lokalizacji :-P
Filip Konopia - tak nazywa się ten użytkownik, który podał mojego majla.
barracuda
10-08-2013, 17:59
Zmartwię Cię, takich użytkowników o nazwie Filip Konopia jest mnóstwo na fb. Ktoś chyba dla żartu zakłada takie profile.
A jaki adres email?
skarcity
11-08-2013, 21:36
Ten ktoś nie może używać tego konta ponieważ nie ma dostępu do maila, gdzie dostaje link aktywacyjny. No chyba, że ma dostęp do maila...
pozdrawiam
Nie było żadnego linku aktywacyjnego. Pierwsze majle od FB były z ludźmi których być może tamten zna.
Czyli co, włamał mi się na majla?
Coitus Interraptus
13-08-2013, 10:53
W każdym mailu z FB masz podane co zrobić, jeśli nie chcesz otrzymywać takich powiadomień. Zastosuj się i tyle ;)