PDA

Zobacz pełną wersję : lampa błyskowa a Coolpix 4500

asialuka
09-04-2007, 19:18
Witam,

Czy ktoś z forumowiczów umiał by mi odpowiedzieć w jaki sposób można podłączyć lampę błyskową do Coolpix-a 4500? Znalazłem w internecie kilka ofert na lampy do tego aparatu (np. Tumax 880AFZ) i nawet bym się zdecydował, ale nie wiem jak taką lampę się podłącza do tego aparatu (aparat nie ma "sanek" zaś w lampie nie widać żadnego kabelka a domyślam się, że 3-bolcowe gniazdo umieszczone na aparacie służy właśnie do podłączenia lampy - może się mylę...).

Z góry dziękuję,

L.

markB
10-04-2007, 16:42
Zobacz tutaj: www.steves-digicams.com/2002_reviews/nikon4500_pg2.html

milo_ja
12-04-2007, 09:13
Witam,

Czy ktoś z forumowiczów umiał by mi odpowiedzieć w jaki sposób można podłączyć lampę błyskową do Coolpix-a 4500? Znalazłem w internecie kilka ofert na lampy do tego aparatu (np. Tumax 880AFZ) i nawet bym się zdecydował, ale nie wiem jak taką lampę się podłącza do tego aparatu (aparat nie ma "sanek" zaś w lampie nie widać żadnego kabelka a domyślam się, że 3-bolcowe gniazdo umieszczone na aparacie służy właśnie do podłączenia lampy - może się mylę...).

Z góry dziękuję,

L.

Wlasnie ostatnio padl mi :( moj Coolpix 4500 (srubka w srodku sie odkrecila i srobila "male" kuku na elektronice) i mam do sprzedania oryginalna nikonowska "szyne" do podlaczenia lampy (SK costam). Mam tez do sprzedania lampe SB-80dx. Wspolpracuje z 4500 elegancko. Moze jestes zainteresowany?