Zobacz pełną wersję : DR5000 rozpoczyna filmowanie
Tu serdecznie zapraszam, to zapowiedź tego co wydarzy się już za 3 dni:
http://www.youtube.com/watch?v=9lrwAP-gvkY&hd=1
Nieważne, czy bez obróbki, czy z obróbką, ważne, że robicie dobre zdjęcia. Będę podglądał :roll:
Mi również się podoba, dołączam się do subskrypcji :)
Kolejny sub do kolekcji :D
RobertMiernik
15-08-2013, 13:58
Filmiki bardzo przyjemnie się ogląda, jednak straszliwie bije od nich reklamą i marketingiem na kilometr.
Jeśli tylko nie zapomnę to chętnie oglądnę kolejne ale pasowałoby jednak wyświetlać jakieś ostrzeżenie o lokowaniu produktu ...
[...] jednak straszliwie bije od nich reklamą i marketingiem na kilometr.
Jeśli tylko nie zapomnę to chętnie oglądnę kolejne ale pasowałoby jednak wyświetlać jakieś ostrzeżenie o lokowaniu produktu ...
+1
Filmiki bardzo przyjemnie się ogląda, jednak straszliwie bije od nich reklamą i marketingiem na kilometr.
Wszystko jest nasze, zarobiliśmy na to własnymi rękami, kupiliśmy to w sklepach, na Allegro i eBayu za własne pieniądze i używamy tego do tworzenia naszego portfolio. Mówiąc "Canon, Nikon i Sony" wymieniam wszystkich producentów pełnoklatkowych lustrzanek, nie faworyzując żadnego. Sprzęt jest elementem naszej pracy, z której zebraliśmy wiedzę (po którą wrócisz przy okazji następnych odcinków) i, o której uczciwie opowiadamy. Nie ma możliwości, abym opowiadał o technikach fotograficznych, nie pokazując tego co robimy - fotografii. Nie ma możliwości, abym opowiadał o sprzęcie, nie pokazując go i nie wymieniając jego nazwy.
Jeśli zatem to jest lokowanie, to możesz omijać nas szerokim łukiem - będzie to wielkie lokowanie, reklama i marketing! :)
kakersik
17-08-2013, 12:15
Lokowanie czy nie, to jednak zrobione ciekawie. Chętnie zobaczę kolejny film.
RobertMiernik
17-08-2013, 12:50
Nie obrażaj się bo nie o to chodziło.
Pisząc o lokowaniu miałem na myśli was czyli d5000 a nie Nikona czy Sony, to oczywiste, że nie da się pokazać fotografowania bez pokazania aparatu czy obiektywu, nie mówię też że to złe, że się promujecie, wprawdzie grupa docelowa nie ta ale pewnie w początkowej fazie chodzi raczej o zdobycie odpowiedniej ilości odsłon i lajków niż dotarcie do konkretnych osób - bardzo prawidłowo.
Co do wiedzy natomiast to w filmie nic z niej nie przekazaliście, opowiedzieliście o swojej wizji fotografii ale przekazywaniem wiedzy tego nazwać nie można.
Dlatego jeśli wrócę to nie po wiedzę, a raczej oglądnąć kolejny dobrze przygotowany spot, widać że podchodzicie do tematu poważnie i z zaangażowaniem i sporym profesjonalizmem a na ten komplet zawsze się dobrze patrzy.
Powodzenia.
P.S. Czy reklamodawcy nie mieli być oznaczeni na niebiesko?
Nie sądzę żeby Robert pisał o lokowaniu N czy C. Raczej siebie lokujecie, i na razie dobrze Wam to wychodzi, ale uważajcie żeby nie przesadzić bo zdjęcia macie piękne, ale te teksty o spełnianiu marzeń i szczęściu do wyjątkowych par, nawet jeśli szczere, to powtórzone setki razy przez wszystkich fotografów tracą na świeżości i wiarygodności.
Każdy wybiera inną strategię zdobywania rynku, Wy dajecie dobry produkt i jeszcze lepszą reklamę. I fajnie, świetnie się ogląda bo dobrą robotę robicie, ale przekaz "zatrudnij nas" bije z każdego klipu aż zęby bolą.
PS. Wypadałoby opłacić stopkę, wierzę że nawet jeden klient zdobyty za pośrednictwem nikoniarzy zwróci ten wydatek.
Edit: pisaliśmy równolegle z Robertem :)
Nie obrażam się i dzięki za stanowisko w sprawie, bo pomaga to myśleć o bardziej celnym kolejnym filmie. Przyjęte i będzie wzięte pod uwagę :)
Może i się jakoś lokujemy, ale założenie jest takie, że nie jesteśmy wyrocznią, jedyną słuszną drogą w fotografii i "tak jest" bo "tak mówimy". W filmach pokazuję jak MY dochodzimy do NASZYCH zdjęć - to nasza wiedza i sposoby. Mówiłem o tym w zapowiedzi - nie jesteśmy bogami fotografii, ale jeśli podobają się Wam nasze zdjęcia, to z filmów dowiesz jak je robiliśmy. Zawsze tłem będziemy my, bo fotografii uczyliśmy na zdjęciach, nie z książek i nie mogę podać źródła innego niż my sami.
pawelo1991
19-08-2013, 12:41
DR5000 ja ma takie małe pytanko jakiej marki są te filtry uzyte w tym filmiku http://dr5000.com/nie-obrabiamy-zdjec/
Tu serdecznie zapraszam, to zapowiedź tego co wydarzy się już za 3 dni:
http://www.youtube.com/watch?v=9lrwAP-gvkY&hd=1
A czy my się nie znamy z WYSPY? ;)