Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Warszawa - Most Średnicowy
Warszawa
Zapraszam do komentowania :)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/08/9451610263_99a1b2caf6_b-2.jpg
źródło (http://farm8.staticflickr.com/7435/9451610263_99a1b2caf6_b.jpg)
Ja tu widzę lecący do tyłu Most Średnicowy a nie Warszawę, ale mogę się mylić. No chyba że to zdjęcie to początek jakiejś serii.
Ja tu widzę lecący do tyłu Most Średnicowy a nie Warszawę, ale mogę się mylić. No chyba że to zdjęcie to początek jakiejś serii.
dla uściślenia poprawiłem tytuł wątku :)
zawsze mam problem ze znalezieniem poziomu w tego typu ujęciach :(
Od tego jest poziomica na statywie :)
Niestety zdjęcie mnie kompletnie nie rusza. Co wnosi to puste niebo? Perspektywa spowodowała, że most wygląda jak zabawka, a nie jak potężna budowla. Odbicie w wodzie aż się prosi o zrobienie symetrii pionowej
Od tego jest poziomica na statywie :)
Niestety zdjęcie mnie kompletnie nie rusza. Co wnosi to puste niebo? Perspektywa spowodowała, że most wygląda jak zabawka, a nie jak potężna budowla. Odbicie w wodzie aż się prosi o zrobienie symetrii pionowej
dziękuję Ci za komentarz :)
dopiero uczę się fotografować architekturę więc tym bardziej dziękuję :)
aczkolwiek ja mam inny pogląd :)
Co do nieba to wolę czyste niebo z końcówką zachodu słońca niż czarną plamę.
Osobiście uważam, że ta pora jest najlepsza do fotografowania iluminacji na architekturze.
Pewnie lepiej wyglądałoby to z jakimś oszałamiającym zachodem słońca ale wtedy mało kto zwróciłby uwagę na iluminację mostu.
Poza tym Most Średnicowy jest zabawką w porównaniu z innymi mostami.
symetria pionowa? mógłbyś wytłumaczyć jaśniej ja miałoby to wyglądać?
Ależ ja nie krytykuję warunków, czy doboru pory (która do fotografii iluminacji jest jak najbardziej odpowiednia). Chodzi mi o to, że niebo w tym wypadku zajmuje wg mnie zbyt dużą część kadru. Starałeś się pewnie zachować podział 1/3 do 2/3, ja zaproponowałem że w tym akurat wypadku (lustrzane odbicie mostu w wodzie) uzasadniony byłby podział symetryczny 1/2 do 1/2, mierząc od miejsca zetknięcia się filarów mostu z wodą :)
Z ciekawości spytam - czemu akurat ten temat wybrałeś będąc w Warszawie? :)
Ależ ja nie krytykuję warunków, czy doboru pory (która do fotografii iluminacji jest jak najbardziej odpowiednia). Chodzi mi o to, że niebo w tym wypadku zajmuje wg mnie zbyt dużą część kadru. Starałeś się pewnie zachować podział 1/3 do 2/3, ja zaproponowałem że w tym akurat wypadku (lustrzane odbicie mostu w wodzie) uzasadniony byłby podział symetryczny 1/2 do 1/2, mierząc od miejsca zetknięcia się filarów mostu z wodą :)
Z ciekawości spytam - czemu akurat ten temat wybrałeś będąc w Warszawie? :)
Co do proponowanego podziału - napewno spróbuję.
Co do miejsca to hmmm...... poprostu tam pojechałem zrobić zdjęcie z nowym filtrem :)
A Warszawę fotografuje bo tu mieszkam i lubie ją fotografować :) tak jak tutaj: LINK (http://www.flickr.com/photos/radeko/sets/72157629882635764/)
Aha, pod avatarem masz wpisane Sandomierz - stąd moje pytanie (zdziwiłem się, że odwiedzając stolicę akurat to sfotografowałeś spośród wielu ciekawych miejsc ;) )