Zobacz pełną wersję : [ Sport ] [Siatkowka] Plusliga, Jastrzębski Węgiel
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/179126_504313659634288_1303071809_n.jpg)
rychu_cmg
05-08-2013, 23:56
Zmarł ktoś ?
Zmarł ktoś ?
Nie, z tego co mi wiadomo nikt nie powiedział, że fotografia sportowa musi być w kolorze.
krolewicz
06-08-2013, 16:42
przeciętne zdjęcie, obróbka mu nie pomogła
próbuj dalej ;)
Nie sądzę, że przeciętne ale dobrze, więc co dla Ciebie jest 'nieprzeciętnym' zdjęciem sportowym?
nie bierz tego jako docinke ale takich cieszynek jest po prostu bardzo duzo w trakcie meczu stad ta ''przecietnosc''
mnie osobiscie nie pasuje to bw w tym wypadku
krolewicz
06-08-2013, 19:10
to zdjęcie ma przede wszystkim złą kompozycję, ludzie z prawej, wystające ręce z brzegu kadru, z prawej za to miejsca trochę mało, brakuje oddechu
dodatkowo raczej nie grzeszy ostrością i pogrzebowa obróbka
nie bierz tego jako docinke ale takich cieszynek jest po prostu bardzo duzo w trakcie meczu stad ta ''przecietnosc''
Tak, w trakcie meczu takich 'cieszynek' może i jest dużo ale, żeby złapać to dobrze to też sztuka, mam bardzo duże 'obycie' w zdjęciach sportowych szczególnie z siatkówki, oglądam wiele takich galerii i dobrze złapaną radość widzę raz na jakiś czas.
brakuje oddechu
Co rozumiesz przez to stwierdzenie?
Tak, w trakcie meczu takich 'cieszynek' może i jest dużo ale, żeby złapać to dobrze to też sztuka, mam bardzo duże 'obycie' w zdjęciach sportowych szczególnie z siatkówki, oglądam wiele takich galerii i dobrze złapaną radość widzę raz na jakiś czas.
widocznie ogladasz zbyt malo zdjec, lub zbyt slabe galerie...
Nie, z tego co mi wiadomo nikt nie powiedział, że fotografia sportowa musi być w kolorze.
osmieliłbym się napisać, że obecnie musi
Autorze tego zdjęcia, przyjmij na klatę, że zrobiłeś zdjęcie do dupy i już. Twój świat się od tej krytyki nie zawali. Po prostu próbuj dalej.
Autorze tego zdjęcia, przyjmij na klatę, że zrobiłeś zdjęcie do dupy i już. Twój świat się od tej krytyki nie zawali. Po prostu próbuj dalej.
dosadnie, ale szczerze
Chyba masz rację, że złapać dobrze "cieszynke" to sztuka, jednak Tobie raczej ta sztuka nie udała się, przynajmniej na tym konkretnym zdjęciu. Poza tym 'Dziki' jest bardzo ekspresyjnym siatkarzem, więc na meczu jest wiele okazji, aby "ustrzelić" jego radość.