PDA

Zobacz pełną wersję : PayPal

TMB
05-08-2013, 13:08
Witajcie
Czy ktoś z Forumowiczów mających konto na PayPalu, mógłby pomóc mi w wykonaniu przelewu?
Ponieważ sam nie mam konta na PP,a muszę zakupić pewien sprzęt z Chin ( ponoć na PP jest "gwarancja dostarczenia paczki" - w przypadku nie dojścia paczki, PayPal nie przelewa kasy dla sprzedawcy, jeno zwraca mi).
Oczywiscie ja pierwszy przeleje pieniądze dla tej uczynnej osoby ;) Jest to kwota poniżej 100zl.

Z góry dziękuje! :)
Tadeusz

RobertMiernik
05-08-2013, 13:15
Pisz PW

Boryszuk
05-08-2013, 13:34
Sprawdź czy sprzedawca nie zastrzegł sobie, że wysyła tylko pod adres z PayPala.

RobertMiernik
05-08-2013, 13:52
TMB skrzynkę wyczyść :P

https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?cmd=xpt/Marketing/general/Warranty-outside

"Jeśli dokonujesz płatności za pośrednictwem witryny PayPal, możesz teraz wykupić zabezpieczenie, które oferuje Gwarancja zwrotu pieniędzy dla zakupów dóbr fizycznych przy wybranych transakcjach. "

To mógłbym Cie poprosić o dokonanie tego zakupu ?

Będę dłużny dobre piwo Tobie :wink:

To chyba już nie działa, po kliknięciu na link do szczegółów (Zasady dotyczące gwarancji zwrotu pieniędzy (https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?cmd=p/gen/ua/policy_guarantee-outside)) dostaję "Próbowano uzyskać dostęp do nieaktualnej wersji witryny PayPal. Ten błąd jest często wynikiem korzystania z zakładek."
Dodatkowo
"O tym, czy dana transakcja może zostać objęta tą gwarancją, dowiesz się, wchodząc na stronę Potwierdź szczegóły płatności. Jeśli oferowana jest Gwarancja zwrotu pieniędzy, znajdziesz tam pole wyboru z informacją o cenie gwarancji dla tej transakcji."
Nie mam nic na temat gwarancji w szczegółach płatności...

Myślę, że jest tak jak pisałem, tzn klikasz spór i zwracają, nie wiem natomiast czy to 100%, ja kiedyś musiałem skorzystać ze sporu i zadziałało, ale czy na zawsze będzie tak samo - nie wiem.

Podaj mi swojego maila bo zapomniałeś.
I jeszcze adres swój, spróbuję uzgodnić z gościem wysyłkę od raz do Ciebie, byłoby prościej prawdopodobnie...

Wyzwalacz kupiłem.

TMB
05-08-2013, 13:54
Skrzynka czysta ;)

[email protected]

Dzieki

124miko
17-04-2014, 13:06
Chciałbym kupić aparat z obiektywem na Ebay'u, lecz nie mam tego Paypal'a. Nie mam również karty kredytowej ani debitowej ( strasznie nienowoczesny jestem, bo mam ponad 50 lat :) ).
Myślę, aby poprosić kogoś, kto ma Paypal i dać wcześniej pieniądze ( chyba najszybciej byłoby z Wielkopolski ), żeby pomógł mi w tej transakcji.

ThomasVoland
17-04-2014, 15:13
Chciałbym kupić aparat z obiektywem na Ebay'u, lecz nie mam tego Paypal'a. Nie mam również karty kredytowej ani debitowej ( strasznie nienowoczesny jestem, bo mam ponad 50 lat :) ).
Myślę, aby poprosić kogoś, kto ma Paypal i dać wcześniej pieniądze ( chyba najszybciej byłoby z Wielkopolski ), żeby pomógł mi w tej transakcji.

Ale w czym to przeszkadza? Załóż Paypala w kilka sekund i przelej sobie na niego ile potrzebujesz.

124miko
17-04-2014, 15:52
Jak to się robi?

shaolin
17-04-2014, 16:20
https://www.paypal.com/pl/webapps/helpcenter/helphub/home/

freefly
17-04-2014, 16:27
Jak to się robi?

Dzwoń do Biur Obsługi Klienta
801 38 66 86 (ze stacjonarnego), chyba, ze masz włączone takie nr w komórce.

vredota
18-04-2014, 02:22
Może poproś kogoś z rodziny, najlepiej młodszego, który ma bankowość elektroniczną. Wtedy zobaczysz od razu na koncie przez bankowość elektroniczną ile PayPal zablokował środków na karcie i nie będzie żadnych niedomówień ile gotówki trzeba oddać do ręki, młodsze pokolenie bez problemu da sobie radę z tematem obsługi PayPala na swojej karcie a dzięki ogółowi tych działań (bankowość elektroniczna, znana i zaufana młodzież) będzie szybko (bank przez Internet), bezpiecznie (PayPal to pewne zaufanie a nie amerykański sklep, gdzie każdy sobie rzepkę skrobie) oraz, opcja dla Ciebie, tradycyjnie (gotówka dla młodzieży z ręki do ręki gdy zobaczysz na ekranie, że tutaj i tutaj ściągnęło z karty tyle i tyle). Plusem takiego działania jest to, że nie musisz dzwonić do BOK tylko wszystko załatwi za Ciebie technologia (karty płatnicze, bankowość elektroniczna, gotówka do ręki w zaufanym gronie).