Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Leśny wodospad
Proszę o uczciwą krytykę, bo za długo się gapiłem w to zdjęcie i sam już nie wiem...
http://img292.imageshack.us/img292/9941/forestfallresizedjv4.jpg
nie powala ale moze i cos w nim jest
na pewno leci w prawo wiec poprosze tylko o wyprostowanie
nie powala ale moze i cos w nim jest
na pewno leci w prawo wiec poprosze tylko o wyprostowanie
Nie leci w prawo, tylko drzewa pochylone. Jak wyprostuję drzewa to wodospad będzie leżał.. :)
Zobacz to takie cieniutke drzewko z przodu po lewej stronie. Ono jest proste bo było pionowe. Czy to moja wina że te dwa duże są pochyłe? :)
Zdjęcie nie leci, to fakt ze gdyby drzewo z pawej wyprostować (a ono przecież zwęża się ku górze) woda spadała bardzziej poziomo niż pionowo
A co do zdjęcia, jakoś brakuje mi "opowiedzenia" końcówki wodospadu, jest jakiś niedosyt "oczka" wodnego czy rzeczki
niedosyt!!!
niedosyt - jest najsmaczniejszy w tym kadrze
patrzysz się panie w taki obraz i cały czas snujesz w wyobraźni; a co tam dalej jest?
a co za lasem?
a skąd ta woda?
a gdzie ona leci?
a czy to tak blisko drzew leci?
no mi się podoba bardzo :-)
Pytanie: jak się patrzę na to zdjęcie już drugi dzień, to coraz bardziej przychodzi mi do głowy aby wyrzucić to drzewo po prawej i skadrować to tak aby zostawić tylko i wyłącznie drzewo po lewej i wodospad. To ciężkie drzewo po prawej zupełnie mi psuje nastrój.
Czy zgadzacie się?
Ja bym zostawił jak jest - działa na wyobraźnię, aż się chce zajrzeć za monitor :)
zdjęcie fantastyczne, bez drzewa kompozycja straciła by sens, a to że brak końca wodospadu nadaje mu to coś co przykuwa oglądającego na dłuższą chwilę - dla mnie bomba, nic nie zmieniać!!!
Gdybym to ja robiła to foto to jednak pozbyłabym się tego drzewa po prawej - jak dla mnie jest za ciężkie ( w sensie jest go zbyt dużo) i jednocześnie bardzo zwęża widziany obraz - a może to tylko ja mam taką koślawą wizję?
Gdybym to ja robiła to foto to jednak pozbyłabym się tego drzewa po prawej - jak dla mnie jest za ciężkie ( w sensie jest go zbyt dużo) i jednocześnie bardzo zwęża widziany obraz - a może to tylko ja mam taką koślawą wizję?
Skopiowałaś moją poprzednią wypowiedź :) :)
Proszę o uczciwą krytykę, bo za długo się gapiłem w to zdjęcie i sam już nie wiem...
uczciwie?
to fatalnie...
...ze takich zdjec nie mozna zrobic u mnie przed domem, albo ostatecznie za domem :)
bardzo mi sie podoba to zdjecie. To jak przedzieranie sie przez las i nagle cos takiego widac, ze czlowiek staje i sie patrzy i patrzy...
jak w kadrze nie będzie najgrubszego drzewa, albo będzie cieńsze
to cała kompozycja opierze sie o... wodę
teraz jest super bo dwie potężne kolumny trzymają i zamykają kadr
PS
jestem maniakiem grubych drzew
zostało ich na świecie tak mało, że nawet ze zdjęć szkoda wycinać ;-)
Skopiowałaś moją poprzednią wypowiedź :) :)
eeee niee - po prostu ja zbyt długo zwlekam z napisaniem swojego komentarza - lenistwo i tyle...!
Zostaw tak jak jest.
Drzewka dwa i wodospad, który pochylony jest w drugą stronę świetnie ze sobą grają.
Mi ten pień po prawej nie przeszkadza.
swiatlo, przestan sie patrzyc w ta fotke, nie zmieniaj prfesji na drwala. fota fajna, kadr spoko a miejscowa jeszcze lepsza. zazrdoszcze lasu :)
Niedzwiedz
11-04-2007, 09:02
alez chodzis po fajnych miejscach
pokaz no cos wiecej