Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Sęp?
Usiadł sęp prawie pod moim oknem. Czyżby na coś czekał... ?
Ziarno? Oh, well....
http://img413.imageshack.us/img413/3487/vultureresized1yt9.jpg
Miłe - ale przyziarniłeś go ostro, może czekał że zmienisz system? Bo z tego co widze to jakaś plaga na forum :))) ale to juz o.t. , jednym słowm "miła ptaszyna" ;)
Miłe - ale przyziarniłeś go ostro, może czekał że zmienisz system? Bo z tego co widze to jakaś plaga na forum :))) ale to juz o.t. , jednym słowm "miła ptaszyna" ;)
Przyziarniłem bo inaczej w ogóle bym nic nie miał...
kawal ptaka :)
a tak z czystej ciekawosci, czemu az f11?
kawal ptaka :)
a tak z czystej ciekawosci, czemu az f11?
Kolega wpadł do mojego pokoju w biurze: "Cezar, Cezar, come quickly with the camera!". Złapałem za aparat, miałem na nim ustawienia z poprzedniej sesji i zdaje się wysokie ISO, i akurat miałem parę sekund aby złapać ptaka bo za chwilę już odleciał...
Taaa znam ten ból - wczoraj przydybałem Kukabare na odległej gałązce:
- polar out
- wyzsze ISO bo słabe swiatlo, zmiana trybu ostrzenia
- przyslona na 2.0
- szybki kadr
i ... piękna gałąź :D
No ale jak już ustrzelimy to nikt nam nie powie że foto pozowane - no chyba że sęp chciał coś od Ciebie wysępić :)
faktycznie kawał ptaszyska. Do "przystojnych" raczej nie należy :)
Fajne, swoją drogą ten to ma reputację. Widzisz takiego i zaczynasz się zastanawiać nad swoim samopoczuciem ;)
wszystkie linie równoległe i pod kątem prostym
ładnie się wkomponował
wdzięczy się ścierwo do fotografa
przyleciał pod okno, sesje sobie strzelić
nic mu nie pomoże, łysy i brzydki jest ;-)
swiatlo, wspaniale ustrzeliłeś tego brzydala
gratuluję
Się podoba i tyle :) A koledze podziękuj za temat :)
Kacper_84
10-04-2007, 07:48
tym ziarnem go karmiłeś czy co?:> ten kto nie przyzwyczajony do tego gatunku (ja) to widzi ptaka któremu odcięto łeb i przyklejono spowrotem po ugotowaniu.. szkarada budzi respekt, nie ma co..
tym ziarnem go karmiłeś czy co?:> ten kto nie przyzwyczajony do tego gatunku (ja) to widzi ptaka któremu odcięto łeb i przyklejono spowrotem po ugotowaniu.. szkarada budzi respekt, nie ma co..
Z tym ziarnem to miało znaczyć że jest ziarno na zdjęciu z powodu wysokiego ISO...:)
To bydlę się nie żywi ziarnem. Już wiem co on robił pod moim oknem. Otóż okno mojego biura wychodzi na skarpę nad rzeką. Na tej skarpie jest mnóstwo kryjówek gdzie żyje cała kolonia bezdomnych kotów. Wszystkie okoliczne biura te koty z dobrego serca dokarmiają, więc koty mają się świetnie i są spasione bardziej niż koty udomowione.
Teraz jest jednak akurat sezon rodzenia małych kotków, więc te cholerne ptaszyska właśnie sobie przyleciały na żer. No ale co, że są brzydkie to mają z głodu zdechnąć? Też mają prawo coś jeść, prawda....?
Kacper_84
10-04-2007, 08:33
nie no wiem przeciez;) a ze dla nich ziarno to jak dla nas zgniły zając..
to będziesz miał teraz więcej okazji do przyłapania szkarady;)
ja muszę się zadowolić tymi sępami co u mnie pod oknem biura chodzą w kurtkach "ochrona", choć jest zbieżność.. też wyglądają jak by łby ucięte i ugotowane:D ale zdjęć im nie będę robił;)