Zobacz pełną wersję : Błąd 0x80070022
Witajcie. Mam kartę Pamięci 64GB sandisk no i nie mogę zgrać wszystkich zdjęć z sesji do Lightrooma. Próbując pobrać je za pomocą explorera wywala mi błąd 0x80070022. Próbowałem bezpośrednio z karty poprzez czytnik, przez kabel usb. Czyściłem nawet styki w karcie i nic. Dodam, że wszystkie zdjęcia normalnie "widać" na podglądzie w aparacie. Zainstalowałem RescuePro Deluxe który to program otrzymałem razem z kartą i nie mogę aktywować go kluczem który był w pudełku. Ktoś ma pomysł jak odzyskać pozostałe moje nefy?
Wygląda to na błąd (uszkodzenie) pamięci karty, całkiem możliwe, że tylko jednego adresu. Użyj innego programu do kopiowania zdjęć, który nie przerwie po wysypaniu się na jednym pliku (np. Total Commander)
Albo zlokalizuj, który plik/pliki nie chcą się przegrać i przegraj pozostałe.
zrobiłem tak: Za pomocą programu Digital Image Recovery dowiedziałem się że problem stanowi 5 zdjęć, Z poziomu aparatu usunąłem je i import do lightrooma poszedł bez problemu. Teraz moje pytanie brzmi. Co z tą kartą? Już nie ufam jej wcale ale czy jest jakiś program żeby sprawdzić jej stan? Do czego ona się teraz nadaje?
RobertMiernik
04-08-2013, 00:59
Sformatuj (tylko pełnym formatem nie szybkim) i sprawdź wgrywając na nią do pełna pliki czy będzie się dało je odczytać.
Czy sandisk nie daje dożywotniej gwarancji? Może da się ją wymienić?