PDA

Zobacz pełną wersję : Nietypowe ? wymagania - torba

fafniak
31-07-2013, 12:28
Coraz częściej psuje mi się stary plecak lowepro - taki 2 komorowy.
Na dole miałem lustrzankę + szkło a w górnej komorze kanapki bluzę alb cienką kurtkę ...
Z racji mojego zawodu - praktycznie niemożliwe jest abym nosił to w normalnej bocznej torbie.
Wykombinowałem sobie że być może dobrym rozwiązaniem będzie coś w stylu tych toreb noszonych na boku ale z pasem przechodzącym przez kark ?
Tam miało by się zmieścić coś w stylu d700 z 50 tką lub 5dII ciamciangiem 35 1.4
+ kanapki + ew kurtka/bluza
Tak oglądam w sieci ale wszystko wygląda na mocno duże torbiele....
Może ktoś coś polecić ?

Wstępnie spodobały mi się passport slingshot i inverse 200 - tylko bardzo zależy mi na możliwości noszenia tego bez przytrzymywania - gdy mam zajete ręce - drugi bark itp.
Plecak już raczej nie - ze wzgledu na to że zbytnio mi się plery pocą..

Jaworus
31-07-2013, 22:05
Mam i używam Lowepro Passport Sling http://store.lowepro.com/passport-sling (jeżeli o tą pytasz). W sekcji "utwardzonej" mieści się komfortowo D600+N35-70, wcześniej nosiłem w niej D300s+N17-55 jednak z tym zestawem zamek zasuwał się na styk, czyli nic wyższego już nie wejdzie. W komorze na lustrzankę jest również miejsce na lampę błyskową lub dodatkowy obiektyw, czasami z D300s zamiast lampy nosiłem tam N35/1.8. Część "niefotograficzna" jest dosyć pojemna, lekka kurtka lub bluza dresowa i kanapki powinny się zmieścić nawet bez rozsuwania tylnego zamka, a po jego rozsunięciu wejdzie nawet pełnoprawna kurtka jesienna (ale już penie na ścisk). Podczas wakacyjnych rodzinnych wypadów oprócz aparatu noszę w niej przeważnie dwie dziecięce kurteczki "wiatrówki", dwie lub trzy butelki wody 0,3l (jedną lub dwie w zewnętrznej kieszeni), jakieś kanapki, ciastka itp. dla dzieciaków.
Aparat wyciąga się z torby dosyć łatwo, nosi się ją również wygodnie, ogólnie jestem z niej bardzo zadowolony.