Zobacz pełną wersję : Młoda "geslerowa" ;)
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/07/nmj6-1.jpg
źródło (http://img600.imageshack.us/img600/7564/nmj6.jpg)
"To" nad głową ma sugerować czapkę kucharską.
remiksson
01-08-2013, 03:37
A dla mnie "to" wyrastające z głowy to najgorszy pomysł jaki tu jak dotąd widziałem, już lepiej powiedzieć, że nie zwróciłeś uwagi, niż się przyznać,że to zamierzone. To jak mniemam okap kuchenny, a jego brzeg wystaje modelce z ucha i wygląda jakby jej ucho czarnym dymem parowało. Skojarzenie raczej z parowozem niż z Magdą Gessler. Oczu praktycznie nie ma, bo są za mocno przymknięte, kadr jest krzywy, dłoń ucięta przez jakiś talerz (tak mniemam, bo ciężko określić co to jest), a kadrowanie z dołu w tym przypadku to najgorsze co mogłeś zrobić. Dziecko praktycznie ma szyi, zlewa się ona z głową w sposób dośc płynny. Ogólnie jak dla mnie to jest ogólna masakra.
Również popieram przedmówców. Stawianie ,,geslerową,, za znawczynię sztuki kulinarnej także jest mocno naciągane.
Skojarzenie raczej z parowozem niż z Magdą Gessler
Stawianie ,,geslerową,, za znawczynię sztuki kulinarnej także jest mocno naciągane.
No i jak się tu z Wami nie zgodzić ;)
Na marginesie: dlaczego krzywe kadry są be?
Czasem nie są, ale tak jak tutaj, człowiek odnosi wrażenie, że po prostu zdjęcie zostało dość niechlujnie wykadrowane, ew. fotograf nie patrzy na zdjęcie jako całość, obraz, tylko ciągle jest skupiony na głównym temacie (dlatego nie poprawił tego w obróbce). Zdecydowane krzywizny mogą zdjęciu pomóc, ale takie niewielkie raczej wprowadzają właśnie wrażenie bałaganiarstwa. Przynajmniej ja tak to odbieram ;)
robin102
08-08-2013, 08:59
No i jak się tu z Wami nie zgodzić ;)
Bo to jak podać smaczną polewkę w wyszczerbionym talerzu lub nawet w nocniku ;) Wielu, współczesnych NEOfoterów zaniedbuje te zagadnienie i często coś smakowitego dla oczu podają w nocniku :( Taki lans czy cuś, albo to z warsztatów wynoszą, że ważne co podane, a nie w czym, na czym. Potem patrzymy i widzimy krzywe lecące kolumny ściany ect. Drama po prostu drama. Spitolonych krzywych zdjęć które są tylko krzywymi zdjęciami nie mylmy z kadrem zamyślenie diagonalnym.
Akurat w tym Twoim to jakoś tak mocno krzywizna nie razi. Uciekło parę innych rzeczy, ale przecież nie ma zdjęcia którego nie dało by się zrobić lepiej.
A jakby tego za głową było tak dużo, że aż na cały kard, wtedy nikt by nie zauważył. Cała tajemnica wielkości. Rozmiar ma znaczenie. :)
Haha miało byc o zdjęciu a poszedł temat jak Gesslerowa gotuje:D. Ludzie, jaja se robicie?;)
Mnie tez nie przypadła do gustu ta czapka ;), juz wolałbym założyć prawdziwą kucharską.