PDA

Zobacz pełną wersję : Fotografowanie na Woodstocku

d40nikon
31-07-2013, 04:39
Czy każdy może wejść z aparatem na teren festiwalu? ;) Jak to wygląda w praniu Panowie/Panie?

stock
31-07-2013, 07:17
a dlaczego nie ?

!AGresT
31-07-2013, 07:51
Dlaczego nie? odparł Wood-stock ;)
To otwarta impreza. Nawet chyba są jakieś konkursy na zdjęcia z festiwalu.

stock
31-07-2013, 07:55
wiadomo że człowiek na scene bez papierów nie wejdzie, ale z dołu mozna robić. I to zarówno słuchaczy jak i występujących (kwestia odpowiedniej długości słoika jedynie :)

mateo912
31-07-2013, 11:32
Czy każdy może wejść z aparatem na teren festiwalu? ;) Jak to wygląda w praniu Panowie/Panie?

Każdy może wejść i każdy może robić zdjęcia wszędzie. Jedyne co to się czepiają statywu i zaczynają marudzic że się nie ma akredytacji(płatnej) ale dobrym pomysłem jest wydrukowanie sobie regulaminu i jak ktoś będzie się czepiał to dajesz i pytasz gdzie jest zakaz :) sprawdzone w zeszłym roku:)

wiadomo że człowiek na scene bez papierów nie wejdzie, ale z dołu mozna robić. I to zarówno słuchaczy jak i występujących (kwestia odpowiedniej długości słoika jedynie :)

Nawet z akredytacją baaaardzo ciężko wejść na "trybuny" na scenie. A jak już wejdziesz to siedzisz cały koncert więc lipa.

d40nikon
31-07-2013, 12:02
Chyba nie do końca, przypuszczam, że jak już ktoś chce robić zdjęcia to z zamiarem publikacji w sieci :) www.facebook.com/PrzystanekWoodstock/posts/10153095403395241

stock
31-07-2013, 12:06
udostępni je na swojej prywatnej stronie www :)

mateo912
31-07-2013, 15:02
Chyba nie do końca, przypuszczam, że jak już ktoś chce robić zdjęcia to z zamiarem publikacji w sieci :) www.facebook.com/PrzystanekWoodstock/posts/10153095403395241
hmm widocznie zmienili w tym roku, w regulaminie na 2012 nie było ani słowa o tym.

d40nikon
31-07-2013, 18:13
Z drugiej strony w regulaminie nie widzę wzmianki o tym .. Może osoba prowadząca fanpage miała na myśli wykorzystanie komercyjne zdjęć?

mateo912
31-07-2013, 18:20
Z drugiej strony w regulaminie nie widzę wzmianki o tym .. Może osoba prowadząca fanpage miała na myśli wykorzystanie komercyjne zdjęć?

niestety jest już w regulaminie:
http://s2.wosp.org.pl/uploaded/files/files/regulamin_terenu_woodstock_2013.pdf
"Zabrania się nagrywania (utrwalenia -rejestracji audio lub wideo lub audiowideo) koncertów lub
uczestników Festiwalu w celach jakiejkolwiek późniejszej publikacji (rozpowszechniania) dowolną
techniką lub za pośrednictwem dowolnego medium w szczególności poprzez sieć Internet tj. np. na
stronach www. youtube.com, www. facebook.com, www.twitter.com i innych. Każde
rozpowszechnienie nagrania wymaga uprzedniej pisemnej zgody Organizatora Imprezy/// Festiwalu."

!AGresT
31-07-2013, 18:36
"Zabrania się nagrywania (utrwalenia -rejestracji audio lub wideo lub audiowideo

Fotografia pod to nie podchodzi przecież.

mateo912
31-07-2013, 18:48
Fotografia pod to nie podchodzi przecież.

szlag faktycznie :D jak zwróciłeś mi uwagę teraz to dopiero do mnie dotarło ;)
aż z ciekawości napisze do nich a fb pod tamtym postem ;)

stock
31-07-2013, 19:44
niestety jest już w regulaminie:
http://s2.wosp.org.pl/uploaded/files/files/regulamin_terenu_woodstock_2013.pdf
"Zabrania się nagrywania (utrwalenia -rejestracji audio lub wideo lub audiowideo) koncertów lub
uczestników Festiwalu w celach jakiejkolwiek późniejszej publikacji (rozpowszechniania) dowolną
techniką lub za pośrednictwem dowolnego medium w szczególności poprzez sieć Internet tj. np. na
stronach www. youtube.com, www. facebook.com, www.twitter.com i innych. Każde
rozpowszechnienie nagrania wymaga uprzedniej pisemnej zgody Organizatora Imprezy/// Festiwalu."

to zyczę organizatorom powodzenia w ściganiu twórców setek filmików z ajfonów i nie tylko jakie są w necie kilkanaście minut po koncercie :)

KaleidoStar
01-08-2013, 00:10
Każdy może wejść i każdy może robić zdjęcia wszędzie. Jedyne co to się czepiają statywu i zaczynają marudzic że się nie ma akredytacji(płatnej) ale dobrym pomysłem jest wydrukowanie sobie regulaminu i jak ktoś będzie się czepiał to dajesz i pytasz gdzie jest zakaz :) sprawdzone w zeszłym roku:)

Nawet z akredytacją baaaardzo ciężko wejść na "trybuny" na scenie. A jak już wejdziesz to siedzisz cały koncert więc lipa.

Nie wiem jak było rok temu, ale dwa lata temu ze sceną nie było w ogóle problemu, z tym, że trzeba się było dzielić na grupki i każda taka grupa miała określony czas. Nie można było siedzieć przez cały koncert, chociaż ja raz tak zrobiłam.. bo jeszcze o tym nie wiedziałam :D
Ogólnie nikt się o nic nie czepiał. Statyw w tłumie to średni pomysł tylko z powodu .. no właśnie, tłumu. Łatwo komuś przyłożyć draństwem, ludzie się mogą potknąć..

Moja podpowiedź - lepsze foty są z wieży akustyków - i tam można siedzieć do oporu. Chyba... może mi w tym dekolt pomagał ;) Całe Airbourne stamtąd obejrzałam i obfociłąm. I chyba Helloween. No i wiadomo - stamtąd najlepszy dźwięk :D

W ogóle akredytacja fajną rzeczą jest, bo a to obiadki, a to ciasteczka, herbatki non stop... dostęp do kompów.. do Lidla też bez kolejki wpuszczali, wystarczyło machnąć ;)

W tym roku niestety mnie nie będzie, ale za rok - obowiązkowo... XX edycja :)

stock
01-08-2013, 07:29
kurde, gdybym chciał akustyków swoim dekoltem zachęcić to co najwyżej mogliby mnie z tej wiezy zrzucić :)

!AGresT
01-08-2013, 07:33
kurde, gdybym chciał akustyków swoim dekoltem zachęcić to co najwyżej mogliby mnie z tej wiezy zrzucić :)

Nigdy nie wiesz, na jakie preferencje trafisz.

jarmer
04-08-2013, 09:30
Zbierali kasę na WOŚP, teraz z części robią Woodstock a do tego każą płacić za zdjęcia. Komercja na każdym kroku...:-(

mateo912
04-08-2013, 10:30
Zbierali kasę na WOŚP, teraz z części robią Woodstock a do tego każą płacić za zdjęcia. Komercja na każdym kroku...:-(

Z tego co pamiętam z wosp idzie bardzo mały % (albo i w ogóle już) na Woodstock. A płacąc za akredytację nie płacisz za możliwość robienia zdjęć a za całą "obsługę" Ciebie na zapleczu.