PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Z tęsknoty za Toskanią

Bartekkw
30-07-2013, 21:50
Szuflada 2010 - już się nie mogę doczekać urlopu ;) Zapraszam

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/07/mbtx-2.jpg
źródło (http://img842.imageshack.us/img842/9178/mbtx.jpg)

diablo1
30-07-2013, 22:03
Bardzo fajne Bartek.Oby tak dalej...:)

Bartekkw
31-07-2013, 16:06
Bardzo fajne Bartek.Oby tak dalej...:)

Dzięki ;)
Na razie jesteś jedyny komu chciało się coś skrobnąć ;)

Panerai
31-07-2013, 16:12
To będę drugi: piękne miejsce, klimat na zdjęciu - JEST :) ... ciekawe czy gdyby zastosować polara ... czy odjął by te lekkie zamglenie między wzgórzami, nadał trójwymiar ?!

bajcy
31-07-2013, 16:34
No to ja będe trzeci;) Przyjemny obrazek, na którym pokazujesz Toskanię troszkę inaczej niż dotychczas na forum;) zawsze kojarzyła mnie się z pięknym słoncem, soczystą zielenią itp, itd. a u Ciebie wychodzi, że tam też są brzydsze dni bez magicznego światła.
Co do kadrowania, wkurzają mnie te korony drzew uciete w połowie, ale wiem, że jak byś mógł lepiej to wykadrować, to na pewno byś to zrobił.
Pozdrawiam.

ekonet
31-07-2013, 16:38
gdyby zastosować polara ... czy odjął by te lekkie zamglenie między wzgórzami, nadał trójwymiar ?!
Polar nie jest od tego. To fajny filtr, ale nie idealizujmy go.

Panerai
31-07-2013, 16:48
No to jeśli by nie odjął, to przynajmniej dosycił i dodał kontrastu, który wizualnie odjąłby jednak :)

Bartekkw
31-07-2013, 17:21
No to ja będe trzeci;) Przyjemny obrazek, na którym pokazujesz toskanie troszku inaczej niż dotychczas na forum;) zawsze kojarzyła mnie się z pięknym słoncem, soczystą zielenią itp, itd. a u Ciebie wychodzi, że tam też są brzydsze dni bez magicznego światła.
Co do kadrowania, wkurzają mnie te korony drzew uciete w połowie, ale wiem, że jak byś mógł lepiej to wykadrować, to na pewno byś to zrobił.
Pozdrawiam.

Toskania to piękna kraina i zdecydowanie bardziej urozmaicona aniżeli pokazuje to Jarek. To nie tylko cyprysy i i rozświetlone pagórki ;) W moim przypadku zdjęcie robione było po zachodzie słońca na trasie między wybrzeżem Toskanii a dawną stolicą tego regionu - Lukką. Niestety tym czasie kiedy tam byłem nie dane mi było doświadczyć mgiełek i soczystej zieleni na polach - w tych miejscach sierpień jest tam jednorodny kolorystycznie, a upał niesamowity. Co do kadru to drzewka uniknąć się nie dało chcąc pokazać dół zdjęcia z rozciągającym się miasteczkiem.

bajcy
31-07-2013, 21:45
Toskania to piękna kraina i zdecydowanie bardziej urozmaicona aniżeli pokazuje to Jarek. To nie tylko cyprysy i i rozświetlone pagórki ;) W moim przypadku zdjęcie robione było po zachodzie słońca na trasie między wybrzeżem Toskanii a dawną stolicą tego regionu - Lukką. Niestety tym czasie kiedy tam byłem nie dane mi było doświadczyć mgiełek i soczystej zieleni na polach - w tych miejscach sierpień jest tam jednorodny kolorystycznie, a upał niesamowity. Co do kadru to drzewka uniknąć się nie dało chcąc pokazać dół zdjęcia z rozciągającym się miasteczkiem.

Własnie dlatego to zdjęcie mnie się podoba, bo pokazuję toskanie inaczej a niż tylko piękne kolory:)

deemes
31-07-2013, 23:02
Domki sympatycznie układają sie w ścieżke:) Brakuje troche dołu, niebo szwankuje, reszta pikna:)

przemek29
01-08-2013, 00:00
wyobrażam sobie jak to jest miejsce super czasu mało nie można mieć wszystkiego przyznam się ze miejsce jakie tu serwujesz w takim a nie innym wymarzonym świetle bardzo mi odpowiada, ułożenie smakowitych kąsków na zdjęciu rekompensuje braku tego cuś pozdrawiam

basket
01-08-2013, 00:02
Kadr i owszem fajny, ale... Jak przybyłem tu na forum oprócz Twoich zdjęć zwróciłem uwagę na ramki, które z dobrym wyczuciem stosujesz. Tutaj ta ramka jakoś mi się nie widzi. Może jest za wąska? Może nie powinno jej być?

jarekf34
02-08-2013, 12:35
Rzeczywiście oglądając zdjęcia Jarka te jest jakby z innej Toskani ;):).
Podobają mi się wkomponowane domki w tym kadrze, fajnie wzrok skacze po dachach :) podążając doliną w głąb kadru.
Jak dla mnie jest git.