Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Z tęsknoty za Toskanią
Bartekkw
30-07-2013, 21:50
Szuflada 2010 - już się nie mogę doczekać urlopu ;) Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/07/mbtx-2.jpg
źródło (http://img842.imageshack.us/img842/9178/mbtx.jpg)
Bardzo fajne Bartek.Oby tak dalej...:)
Bartekkw
31-07-2013, 16:06
Bardzo fajne Bartek.Oby tak dalej...:)
Dzięki ;)
Na razie jesteś jedyny komu chciało się coś skrobnąć ;)
To będę drugi: piękne miejsce, klimat na zdjęciu - JEST :) ... ciekawe czy gdyby zastosować polara ... czy odjął by te lekkie zamglenie między wzgórzami, nadał trójwymiar ?!
No to ja będe trzeci;) Przyjemny obrazek, na którym pokazujesz Toskanię troszkę inaczej niż dotychczas na forum;) zawsze kojarzyła mnie się z pięknym słoncem, soczystą zielenią itp, itd. a u Ciebie wychodzi, że tam też są brzydsze dni bez magicznego światła.
Co do kadrowania, wkurzają mnie te korony drzew uciete w połowie, ale wiem, że jak byś mógł lepiej to wykadrować, to na pewno byś to zrobił.
Pozdrawiam.
gdyby zastosować polara ... czy odjął by te lekkie zamglenie między wzgórzami, nadał trójwymiar ?!
Polar nie jest od tego. To fajny filtr, ale nie idealizujmy go.
No to jeśli by nie odjął, to przynajmniej dosycił i dodał kontrastu, który wizualnie odjąłby jednak :)
Bartekkw
31-07-2013, 17:21
No to ja będe trzeci;) Przyjemny obrazek, na którym pokazujesz toskanie troszku inaczej niż dotychczas na forum;) zawsze kojarzyła mnie się z pięknym słoncem, soczystą zielenią itp, itd. a u Ciebie wychodzi, że tam też są brzydsze dni bez magicznego światła.
Co do kadrowania, wkurzają mnie te korony drzew uciete w połowie, ale wiem, że jak byś mógł lepiej to wykadrować, to na pewno byś to zrobił.
Pozdrawiam.
Toskania to piękna kraina i zdecydowanie bardziej urozmaicona aniżeli pokazuje to Jarek. To nie tylko cyprysy i i rozświetlone pagórki ;) W moim przypadku zdjęcie robione było po zachodzie słońca na trasie między wybrzeżem Toskanii a dawną stolicą tego regionu - Lukką. Niestety tym czasie kiedy tam byłem nie dane mi było doświadczyć mgiełek i soczystej zieleni na polach - w tych miejscach sierpień jest tam jednorodny kolorystycznie, a upał niesamowity. Co do kadru to drzewka uniknąć się nie dało chcąc pokazać dół zdjęcia z rozciągającym się miasteczkiem.
Toskania to piękna kraina i zdecydowanie bardziej urozmaicona aniżeli pokazuje to Jarek. To nie tylko cyprysy i i rozświetlone pagórki ;) W moim przypadku zdjęcie robione było po zachodzie słońca na trasie między wybrzeżem Toskanii a dawną stolicą tego regionu - Lukką. Niestety tym czasie kiedy tam byłem nie dane mi było doświadczyć mgiełek i soczystej zieleni na polach - w tych miejscach sierpień jest tam jednorodny kolorystycznie, a upał niesamowity. Co do kadru to drzewka uniknąć się nie dało chcąc pokazać dół zdjęcia z rozciągającym się miasteczkiem.
Własnie dlatego to zdjęcie mnie się podoba, bo pokazuję toskanie inaczej a niż tylko piękne kolory:)
Domki sympatycznie układają sie w ścieżke:) Brakuje troche dołu, niebo szwankuje, reszta pikna:)
przemek29
01-08-2013, 00:00
wyobrażam sobie jak to jest miejsce super czasu mało nie można mieć wszystkiego przyznam się ze miejsce jakie tu serwujesz w takim a nie innym wymarzonym świetle bardzo mi odpowiada, ułożenie smakowitych kąsków na zdjęciu rekompensuje braku tego cuś pozdrawiam
Kadr i owszem fajny, ale... Jak przybyłem tu na forum oprócz Twoich zdjęć zwróciłem uwagę na ramki, które z dobrym wyczuciem stosujesz. Tutaj ta ramka jakoś mi się nie widzi. Może jest za wąska? Może nie powinno jej być?
jarekf34
02-08-2013, 12:35
Rzeczywiście oglądając zdjęcia Jarka te jest jakby z innej Toskani ;):).
Podobają mi się wkomponowane domki w tym kadrze, fajnie wzrok skacze po dachach :) podążając doliną w głąb kadru.
Jak dla mnie jest git.