PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z Drukarką EPSON L800

_lilith_
28-07-2013, 19:48
Witam, mam problem z drukarką, a muszę pilnie wydrukować zdjęcia, może ktoś z Wad będzie wiedział o co chodzi. Mam drukarkę EPSON L800. Oddałam ją ostatnio do serwisu, bo na wydrukach były widoczne pionowe, bądź poziome paski. Ludzie z serwisu oddali mi moją drukarkę, twierdząc, że nie widzą problemu, jako że testowali ją na własnych tuszach i pasków nie było. Podłączyłam wiec teraz drukarkę i zaraz po włączeniu zaczęły migać pomarańczowe lampki tuszu i papieru, przy jednoczesnym braku lampki zielonej włącznika. W podręczniku EPSON wyczytałam, że jest to błąd nieznany i należy ponownie włączyć i wyłączyć drukarkę, co oczywiście nic nie dało. Ponad to nigdzie nie pokazuje się szacowany poziom dysz, tak jakby w ogóle nie było tuszu, a jest prawie cały. Nic nie mogę zrobić, a musze mieć sprawną drukarkę już teraz. Może ktoś wie, co mogę zrobić, by to naprawić? (dodam, że odblokowałam tusze i zmieniłam ustawienie blokady transportowej, pod pokrywą wszystko gra, a tusze są EPSONowskie). Proszę o jakieś wskazówki

jamnik
29-07-2013, 00:32
Sprawdź w panelu sterowania, jak prezentują się właściwości sprzętu drukującego. Być może konieczne jest zresetowanie plików "oczekujących" na druk. Mialem kiedyś coś podobnego i w ten właśnie sposób ukręciłem łeb problemowi...