Zobacz pełną wersję : Sophie - Moja coreczka
lucasphotography
27-07-2013, 23:19
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img825/1073/8cef.jpg)
2.
źródło (http://imageshack.us/a/img268/1536/3woi.jpg)
3.
źródło (http://imageshack.us/a/img132/6496/du74.jpg)
remiksson
29-07-2013, 03:55
Odnoszę wrażenie, że na 1 i 2 brakuje ostrości. A ostatnie.. wybacz, ale wg mnie wygląda jak radosne dziecko w trumnie. Nie zrobiłbym takiego zdjęcia swoim pociechom, a już na pewno nikomu bym go nie pokazał.
Andrzej1974
29-07-2013, 08:16
A ostatnie.. wybacz, ale wg mnie wygląda jak radosne dziecko w trumnie. Nie zrobiłbym takiego zdjęcia swoim pociechom, a już na pewno nikomu bym go nie pokazał.
Odniosłem podobne wrażenie. ;-)
a mnie na trzecim bardziej martwi misio, który dusi króliczka :D
Dexter88
29-07-2013, 21:39
Brak ostrości na 1 i 2, a na 3 dziecko w trumnie.
Podoba mi się tylko 1.
...jak radosne dziecko w trumnie.
dziwne, nekrodofilskie skojarzenie
Dexter88
30-07-2013, 00:55
Jak już to "nekrofilskie", a dwa, że dzieci z nekrofilią nie mają za wiele wspólnego.
remiksson
30-07-2013, 02:56
dziwne, nekrodofilskie skojarzenie
Jak napisał Dexter, nekrodofila nie istnieje, a "nekrofilia" to pociąg do zwłok i nie ma to nic wspólnego z dziećmi. Jak również z moim skojarzeniem.
lucasphotography
30-07-2013, 20:30
Dziekuje za uwagi, jestem poczatkujacy takze wszystkie sie przydadza. Dodam jeszcze jedno moze to troche lepsze :)
4.
źródło (http://imageshack.us/a/img849/286/mfqp.jpg)
Dexter88
30-07-2013, 21:06
Nie łapiesz tego, że przedstawiasz dziecko jakby umierało? Wyraz twarzy, wykrzywione smutnie usta przypominające ostatnie tchnienie, a oczy szukające pomocy.
lucasphotography
30-07-2013, 21:31
Juz teraz lapie i zwroce na to uwage przy nastepnych probach, a moglbym dostac jakies porady co do fotografii dzieci, typu jaki kolor tla, czy lepiej w czapce czy bez itp.
Tak, na ostatnim dziecko ma wyraz twarzy menela wygrzebującego się z rowu i próbującego skumać co się stało.
Zrobienie dobrego zdjęcia dziecku jest chyba nawet trudniejsze od nakarmienia ;-) Próbuj dalej, czekaj na odpowiednią chwilę.
Bardzo często zdjęcia są w jasnych tonacjach. Z gadżetami lepiej nie przesadzać bo zdjęcie stanie się śmieszne.
lucasphotography
30-07-2013, 22:21
Ja nie twierdze ze jest latwe i nie twierdze ze robie dobre zdjecia bo sie ucze i jestem otwarty na krytyke, ale porownywanie dziecka do menela jest przesada. Jezeli masz dawac takie rady to lepiej sie nie udzielaj.
Sheppi nie porównuje dziecka do menela tylko mówi jak TY pokazałeś swoją córeczkę. Jak umierające dziecko, jak zwłoki w trumnie i to nie wina dziewczynki tylko Twoja.
Poza tym - wszedłem na twoje portfolio i abstrahując od wszystkich zdjęć które tam masz to dobrze radzę Ci usunąć te zdjęcia z nagą córeczką. Albo masz jakieś dziwne zapędy albo zupełnie nie myślałeś :shock: o tym co ludzie mogą zrobić z takimi zdjęciami w dzisiejszych czasach. Lepiej skasuj je zanim zdjęcia pościągają jacyś zwyrole i wstawią na jakieś pedofilskie forum o ile tego już nie zrobili :shock:
Amadeusz
31-07-2013, 11:28
Niezłe komentarze. Ta trumna to pewnie kołyska :) Zalecana ostrzejsza selekcja zdjęć i będzie dobrze.
Misher, masz problem z małymi, nagimi dziećmi? :)
Ja nie twierdze ze jest latwe i nie twierdze ze robie dobre zdjecia bo sie ucze i jestem otwarty na krytyke, ale porownywanie dziecka do menela jest przesada. Jezeli masz dawac takie rady to lepiej sie nie udzielaj.
Nie miałem zamiaru obrażać ani ciebie ani tym bardziej dziecka. Jeśli tak to odebrałeś to bardzo cię przepraszam. Zdjęcie jest wykonane w niewłaściwym momencie, kiedy dziecko ma mało ciekawą mimikę twarzy przez co źle się je odbiera. Na dodatek leży w taki sposób iż wygląda jakby chciało ale nie mogło się z tego kuferka wydostać. Robię sporo zdjęć dzieciakom z rodziny i doskonale wiem, że to trudne zadanie. Bywają zdjęcia z takimi właśnie minami i londują w koszu.
Jeszcze raz przepraszam za niefortunne porównanie.
Niezłe komentarze. Ta trumna to pewnie kołyska :) Zalecana ostrzejsza selekcja zdjęć i będzie dobrze.
Misher, masz problem z małymi, nagimi dziećmi? :)
Gdyby to była kołyska to nie miałaby zamykanego wieka, przyjrzyj się...
Co do drugiej części Twojej wypowiedzi... nie mam żadnego problemu z małymi nagimi dziećmi i nie kręci mnie to. Rozumiem, że dla rodziców to normalny widok i na pewno bardzo piękny. Moi rodzice też jak byłem mały robili takie zdjęcia, no ale na litość nikt nie wystawiał ich na publiczny widok. I nie chodzi mi tu o krępację przed nagością ale o to że takie zdjęcia momentalnie znajdują grono pedofilskich "fapaczy" na różnych dewiacyjnych forach. Największy problem będzie jeżeli komuś dziecko w trumnie/kołysce/czymkolwiek innym tak się spodoba, że będzie chciał je namierzyć, a mając dane kontaktowe do "Lukas Fotografi" to nie będzie wielkim wyczynem w dzisiejszych namierzyć tatę i jego dom.
Ostatnio podobna historia była w Warszawie w arkadii. Gość wyśledził przez rodziców na fb piękną jego zdaniem kilkuletnią dziewczynkę. I ukradł ją mamie która na chwilę odwróciła swoją uwagę. Na szczęście matka szybko zareagowała i zrobiła taki raban w centrum handlowym, że za chwilę zamknęli całą arkadię. Dziecko znalazło się po jakimś czasie w toalecie przebrane w zupełnie inne ciuchy. Aż strach pomyśleć co by było gdyby matka nie miała tak szybko i gwałtownie nie zareagowała.
Wczoraj podali kolejną informację dot. pedofili http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14350925,Wielka_akcja_przeciwko_pedofilom _w_Wielkiej_Brytanii_.html
Więc nie, nie mam problemu z dziećmi. Po prostu ostrzegam przed problemem który mogą mieć rodzice jeżeli będą tak swobodnie umieszczać zdjęcia swojego nagiego dziecka w sieci :facepalm:
Lukasphotography, przepraszam za wzmiankę o bądź zapędach bądź braku pomyślunku, stawiam raczej na Twoją nieświadomość. Po prostu czasami mam wrażenie, że niektórzy nie widzą jakie zagrożenia czają się obok nas i nieświadomie wystawiają siebie (pół biedy) lub swoich bezbronnych najbliższych na problemy, i czasami nie da się czegoś inaczej powiedzieć żeby "dotarło" do świadomości.
Amadeusz
31-07-2013, 16:23
Misher, ile jest przypadków na świecie, że ktoś kogoś zobaczył w necie i zacięcie szukał w realu?
lucasphotography
31-07-2013, 18:45
Dzieki wszystkim za komentarze i dyskusje, skasuje zdjecia o ktorych mowi Misher ( tylko tak naprawde to w ciuchach tez moze sie komus spodobac, ale jako poczatkujacy dziekuje za ostrzezenie i kasuje te zdjecia).
Sheepi dzieki za wyjasnienie i kolejne rady.
Przygotuje niedlugo kolejna sesje i postaram sie wzaiazc pod uwage wszystkie podpowiedzi, a rezultatami postaram sie pochwalic.
Misher, ile jest przypadków na świecie, że ktoś kogoś zobaczył w necie i zacięcie szukał w realu?
Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak wiele. Poza tym, dla mnie wystarczy jeden przypadek, żeby dostrzec, że taki problem istnieje. gdybyś zajrzał do linku który umieściłem zobaczyłbyś, że pedofile zbierali informacje o dzieciach których jeszcze nie dopadli i wystawiali im "oceny" atrakcyjności. EOT z mojej strony
Dzieki wszystkim za komentarze i dyskusje, skasuje zdjecia o ktorych mowi Misher ( tylko tak naprawde to w ciuchach tez moze sie komus spodobac, ale jako poczatkujacy dziekuje za ostrzezenie i kasuje te zdjecia).
Sheepi dzieki za wyjasnienie i kolejne rady.
Przygotuje niedlugo kolejna sesje i postaram sie wzaiazc pod uwage wszystkie podpowiedzi, a rezultatami postaram sie pochwalic.
To będzie rozsądne posunięcie. Oczywiście w ubranku też może się podobać, ale to trochę tak jak w przypadku dorosłych kobiet, faceci szukający wrażeń szukają bardziej nagości niż "zakrytości". Po co kusić los?
Czekamy z niecierpliwością na kolejną sesję, bo modelkę masz cudną tylko musisz trafić w dobry moment np. rozbawiona przez jakieś a kuku czy coś takiego, oraz zadbać o tło i rekwizyty :)
Tym razem na pewno będzie lepiej! Dużo zdrowia :)
Zdjęcia ponure.
Osobiście zacząłbym od zmiany tła. Ciemny brąz w połączeniu z purpurą to zdecydowanie nie są dobre kolory jako tło dla dziecka.
Coś zdecydowanie jaśniejszego, delikatniejszego, weselszego itp. No i więcej światła.
ps
Co do pedofilów, to nie jest żadna choroba, którą można wyleczyć (przynajmniej na obecną chwilę). Zwyczajnie ten typ tak ma i nic tego nie zmieni. No chyba że kulka między oczy, co wydaję mi się bardzo sprawiedliwym i humanitarnym rozwiązaniem.
lucasphotography
31-07-2013, 21:16
Dzieki Misher i pil74 za przydatne wskazowki
Amadeusz
31-07-2013, 22:09
Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak wiele. Poza tym, dla mnie wystarczy jeden przypadek, żeby dostrzec, że taki problem istnieje. gdybyś zajrzał do linku który umieściłem zobaczyłbyś, że pedofile zbierali informacje o dzieciach których jeszcze nie dopadli i wystawiali im "oceny" atrakcyjności. EOT z mojej strony
Wiele czyli ile? Jeśli głosisz jakieś tezy to popieraj faktami, a nie przypuszczeniami.
Wiele czyli ile? Jeśli głosisz jakieś tezy to popieraj faktami, a nie przypuszczeniami.
hm bronisz pedofilii ? oj
lucasphotography
31-07-2013, 22:59
Dajcie juz spokoj z tymi pedofilami, zdjecia usunalem i nie ma tematu :)
diabel200
05-08-2013, 16:16
Zamysł na fotki małej miałeś, gorzej z ich realizacją. Pooglądaj zdjęcia dzieci, jak robią to inni, z większym doświadczeniem,patrz jak jest tworzony nastrój, jakie ujęcia, i zacznij od naśladowania. Tło i gadżety są tam często tylko dodatkiem tworzącym jakiś sceniczny klimat. Mała jest już na tyle duża że wpakowanie jej do walizki w pozycji leżącej nie jest najszczęśliwszym pomysłem.
I aż dziw bierze że nikt cię nie pojechał za dopisek "photography", to takie "modne" na forach.
Najważniejsze by zadbać o dobre samopoczucie małej, jej wygodną pozycję, coś co ją zainteresuje, a zdjęcia same się zrobią, właściwie to ONA je zrobi swoją buźką, mimiką, uśmiechem itd. I szczęścia w łapaniu ostrości tam gdzie być powinna, bo z maluchami to ciężko o to:)
Słusznie. Do fotografii dzieci wystarczy ich naturalnie dobry humor i rozbawienie. To najlepsi modele z jakimi można mieć do czynienia.
Zdjęcia możesz robić z czapce lub bez, to akurat bardziej zależy od koncepcji zdjęcia. Zwracaj natomiast uwagę na to żeby zdjęcie było ostre, nieporuszone. Ostrość ustaw na oczy dziecka.