Zobacz pełną wersję : Czyszczenie lustrzanki Olsztyn
Porobiły mi się jakieś czarne punkciki , widzę je wyraźnie ostro w wizjerze obok czujników AF . Próbowałem je wydmuchać gruszką ale nie udało się .Nie jest tragicznie , bo na zdjęciach tego nie widać , ale będę w poniedziałek w Olsztynie więc mógłbym oddać aparat do czyszczenia więc czy mógłby ktoś polecić jakiś serwis który wyczyści aparat i obiektyw w ciągu jednego dnia - aparat D3200 - z góry dziękuję i pozdrawiam
sokolnik
25-07-2013, 21:02
na starówce jest mały serwis foto. Podobno ma dobre opinię ale ja będąc u niego pytając o coś, odniosłem wrażenie że jest cwaniak.
Mały serwis tzn, gość który naprawia sprzęt foto (pasjonat?), sam nie wiem.
Jedyne co mi przychodzi do głowy. To jest w Domu Rzemiosła. Ja bym słał do serwisu do Warszawy i za 80 zł wyczyścił matrycę + koszt wysyłki.
na starówce jest mały serwis foto. Podobno ma dobre opinię ale ja będąc u niego pytając o coś, odniosłem wrażenie że jest cwaniak.
Mały serwis tzn, gość który naprawia sprzęt foto (pasjonat?), sam nie wiem.
Jedyne co mi przychodzi do głowy. To jest w Domu Rzemiosła. Ja bym słał do serwisu do Warszawy i za 80 zł wyczyścił matrycę + koszt wysyłki.
Wiedziałem, że odpowiesz pierwszy na pytanie :)
przepraszam za OT :)
Tylko, że to nie matryca a matówka, ewentualnie lustro.
Można dmuchać i to ostro, ale nigdy nie przemywać.
Czyli co , mocniej dmuchać , bo gruszka nie daje rady
Najpierw spróbuj zlokalizować ten brud. Może jest na górnej powierzchni matówki? Wtedy nie ma co dmuchać.