PDA

Zobacz pełną wersję : Drewniana chata/komórka - południe Polski

morzon
25-07-2013, 11:59
Hej,

zwracam się z prośbą o pomoc w znalezieniu miejscówki - sam sporo jeżdżę i szukam miejsc pod sesje, ale tu mam problem, od dłuższego czasu nie mogę znaleźć nic godnego uwagi.
Wymyśliłem sobie sesje i potrzebuję pomieszczenie - najchętniej w drewnianej chacie, może być opuszczona (byle nie zawalona, nie zasyfiona totalnie przez meneli), koniecznie nic nowoczesnego, dobrze nawet jeśli lekko zrujnowana/zapuszczona. W sumie nie musi być drewniana (:D), ale chodzi mi o taki niewielki pokój z oknem, drewnianą podłogą - stare, wiejskie, drewniane chaty miały takie ;) Nie potrzebuję całego budynku tylko jedno pomieszczenie - może ktoś ma chocby taką komórke albo coś w ten deseń? W środku w zasadzie może być pusto, bo chciałbym całą scenografie sam sobie skombinować - jakiś drewniany stół, półki, szafki. W tym najmniejszy problem - jeśli będzie to spoko, ale nie musi.

Problem w tym, że cieżko coś w sieci znaleźć, a to w sumie jest miejsce, które może być... gdziekolwiek. Na każdej wsi choćby. Jeżdżenie i szukanie na oślep jest wg mnie dość daremne, bo można się najezdzić i kompletnie nic nie znaleźć. Może ktoś po prostu zna taki obiekt, wie gdzie coś takiego znajdę? Nie chciałbym, żeby było to dalej niż 100-120km od Krakowa (najlepiej bliżej ;)).

Anyone? :)

Pozdrawiam

pilon
25-07-2013, 23:52
Anyone, w sensie ego, będzie 290 km od Krakowa w drewnianej chacie za miesiąc, a właściwie 5-10 września....
Chata - dwudziestolecie międzywojenne, oryginalne podłogi, oryginalne okna - zamykane na "śmigiełka", stary stół, szafa itp. Do tego ogród, sad, staw, trochę prywatnego lasu. Obiekt aktualnie przebywa między Sieradzem a Kaliszem ;)
Jakbyś nic do czasu i bliżej nie znalazł - uderzaj do mnie na priv ;)

Ps. ABSOLUTNIE nie zrujnowane, wręcz po remoncie, ale z zachowaniem elementów oryginalnych.

jerrywu
26-07-2013, 00:53
Około 40 km od Krakowa na zachód masz skansen, z mnóstwem chat. 95 zł + bilety za wejście po 9 zł od osoby. http://www.skanseny.net/skansen/wygielzow

morzon
26-07-2013, 01:00
Ps. ABSOLUTNIE nie zrujnowane, wręcz po remoncie, ale z zachowaniem elementów oryginalnych.

No widzisz, nie może takie być :D Bo nie będzie ladnych portretów, akcików - nie te klimaty ;) W coś obskurnego chce iść z błyskaniem...
Ale dzięki za propo ;)))

Około 40 km od Krakowa na zachód masz skansen, z mnóstwem chat. 95 zł + bilety za wejście po 9 zł od osoby. http://www.skanseny.net/skansen/wygielzow

Odpada - potrzebuję cały dzień na zainstalowanie się tam i zrobienie jednej foty. Plus ogólny dostęp żebym mógł sobie całą scenografie przywieźć...

pilon
26-07-2013, 08:24
No widzisz, nie może takie być :D Bo nie będzie ladnych portretów, akcików - nie te klimaty ;) W coś obskurnego chce iść z błyskaniem...
Ale dzięki za propo ;)))

No to masz jeszcze 45 metrów stodoły, też starej, szopę użytkową z piaskiem zamiast podłogi itp ;)