Zobacz pełną wersję : Fotografia sportowa- skatepark
kherrowca
24-07-2013, 15:51
Witam,
mam prośbę. Czy moglibyście, Drodzy Forumowicze napisać mi na co musiałbym zwrócić uwagę przy robieniu zdjęć na skateparku? Pozdrawiam
Witam,
mam prośbę. Czy moglibyście, Drodzy Forumowicze napisać mi na co musiałbym zwrócić uwagę przy robieniu zdjęć na skateparku? Pozdrawiam
trzeba zawrocic uwage zeby nie zaklocac funkcjonowanie obiektu.
I trzeba uwazac na to, zeby nie dostac rolkami/deska/bmxem/skejterem/riderem w glowe/aparat ;)
kherrowca
25-07-2013, 12:50
I trzeba uwazac na to, zeby nie dostac rolkami/deska/bmxem/skejterem/riderem w glowe/aparat ;)
Trafna sugestia. Może tak się spytam. Jeśli pójdę z jednym kitem, to czy mi to wystarczy? Mam brać jakiś teleobiektyw?
Jaka pogoda najlepsza? Ustawienia pomiaru światła jakie? Auto Focus, itp.
militarius
25-07-2013, 12:51
jak masz to weź lampę :) do takich fot się przyda.
Trafna sugestia. Może tak się spytam. Jeśli pójdę z jednym kitem, to czy mi to wystarczy? Mam brać jakiś teleobiektyw?
Litości... Może jeszcze podpowiedzieć jakie zdjęcia i komu zrobić? Wiesz cokolwiek na temat obsługi swojego aparatu ??
jeden kit nie wystarczy, należy zabrać co najmniej 4. Teleobiektyw weź. Najlepsza pogoda to taka jaką lubisz. Pomiar światła ustaw tak aby dobrać odpowiednio ekspozycję do żądanych efektów na zdjęciach. Auto Focus dobierz tak by mieć zdjęcie ostre tam gdzie ma być. Ot i cała filozofia. Fotografowanie jest tak banalne ze nie potrzeba do tego zadnej wiedzy :) Dziwię się ze 100% społeczeństwa nie jest profesjonalnymi fotografami. Dziwię się również że ktoś ma czelność brać za swoje zdjęcia kasę :)Skoro to zasadniczo "pstryk" :)
Dziwię się ze 100% społeczeństwa nie jest profesjonalnymi fotografami.
Jak to, nie?
Jeszcze jeden wiecznie wczorajszy. ;)
Nie ma już zawodu "fotograf". Kiedyś był, ale niedawno dołączył do takich zawodów jak: skryba, kołodziej, bednarz, szewc i do tysiąca innych, równie dziś przydatnych. Skończyło się i tyle. Czas się dostosować. :smile:
Nie złapałeś ironii.
Chodzi mi właśnie o to, że 100% społeczeństwa jest profesjonalnymi fotografami :)
Załapałem, załapałem. I nawet postanowiłem Cię wesprzeć. Ale może za słabo.
Niezbyt często teraz przeglądam forum i tym łatwiej rzucają mi się w oczy różni niereformowalni "stockowi profesjonaliści". :lol:
To znaczy, że ja nie złapałem ;)
Witam,
Przede wszystkim Kolego nie wchodź w kadr fotografowi który będzie te zdjęcia robił.
Jeśli natomiast to Ty masz zamiar fotografować, to nie wiedząc o jakiej porze dnia lub nocy oraz jakim sprzętem dysponujesz, nikt nie może Ci udzielić sensownych porad.
donkiszot
26-07-2013, 12:26
[...]dołączył do takich zawodów jak: skryba, kołodziej, bednarz, szewc[...]
Nie zgodzę się, raczej do takich jak: taksówkarz, kucharz, krawiec, barista, fryzjer itp. Niby każdy potrafi, każdy może sam, we własnym zakresie, a jednak nadal są tacy, którym się udaje na tym zarobić.
kherrowca
26-07-2013, 16:17
Dziękuję tym, którzy napisali coś konstruktywnego. Co do reszty się nie wypowiem. Nie moja wina, że ktoś tu połknął kija. Ja zadałem tylko pytania, które de facto zadał jeden z użytkowników niedawno. W jego przypadku nie było takich docinek. Może to przez to, że wykazał się on już jakimiś pracami? Jeśli chodzi o mnie to nie mam nawet swojego sprzętu i muszę go pożyczać. Mimo wszystko nie zrażam się i działam dalej. Pozdrawiam
Dziękuję tym, którzy napisali coś konstruktywnego. Co do reszty się nie wypowiem. Nie moja wina, że ktoś tu połknął kija. Ja zadałem tylko pytania, które de facto zadał jeden z użytkowników niedawno. W jego przypadku nie było takich docinek. Może to przez to, że wykazał się on już jakimiś pracami? Jeśli chodzi o mnie to nie mam nawet swojego sprzętu i muszę go pożyczać. Mimo wszystko nie zrażam się i działam dalej. Pozdrawiam
Ciężko jest pomóc, jak podałeś wszystko tak lakonicznie. To tak jakbyś się spytał: "muszę wyprać spodnie, jaki program wybrać?"
Ten skatepark to obiekt zamknięty czy otwarty? Jeśli zamknięty to jak oświetlony? Do jakiego sprzętu masz dostęp? Z jakiej odległości będziesz robić zdjęcia?
Nie robiłem zdjęć tego tyu ale gdybym miał robić
1. Zobaczyłbym w necie zdjęcia innych
2. Obejrzałbym obiekt
3. Pomyślałbym jakie zdjęcia chciałbym zrobić
4. Pogadałbym z chłopakami czego oni oczekują
5. Dobrałbym sprzęt