Zobacz pełną wersję : Nikon d 7000
Chciałbym się zapytać osób bardziej doświadczonych, czy zakup nikona D7000 jeszcze z gwarancją do listopada, ma przejechane 24 tysiące zdjęć, to rzecz okazyjna, którą należy wykorzystać?
Miałem tylko nikona d70 , więc poczytałem i słyszałem w testach wiele dobrego. ale chciałem się upewnić na forum, pozdrawiam. Cena to 1600 zł.
Chciałbym się zapytać osób bardziej doświadczonych, czy zakup nikona D7000 jeszcze z gwarancją do listopada, ma przejechane 24 tysiące zdjęć, to rzecz okazyjna, którą należy wykorzystać?
Miałem tylko nikona d70 , więc poczytałem i słyszałem w testach wiele dobrego. ale chciałem się upewnić na forum, pozdrawiam. Cena to 1600 zł.
Cena wyjątkowo okazyjna. Jeśli wszystko jest z nim OK, to bierz.
Andrzej1974
23-07-2013, 15:44
Dobrze go sprawdź aby nie było niespodzianek. Z używkami różnie bywa...
a na co głównie powinienem zwrócić uwagę :) może macie kilka takich punktów, na które powinienem zwrócić uwagę, bo to odbiór osobisty, pozdrawiam :)
bardzo fajna cena. sprawdź czy aprat nie ma uszkodzonej obudowy (mozę to jakiś powypadkowy model), czy ekranik nie jest pęknięty, czy w ogóle robi zdjęcia. Powciskaj guziki i sprawdź czy działają. Cena bardzo okazyjna.
Poproś sprzedającego, aby przesłał Ci ze dwa zdjęcia zrobione tym aparatem i zamieść je tutaj na forum.
posprawdzam go mechanicznie , że tak powiem. Później zamontuje mój obiektyw i wstawię na forum jakieś zdjęcie. Trochę mnie to uspokaja , że jest na gwarancji . Zobaczymy, co będzie :)
Weź ze sobą jasną stałkę i sprawdź jak z ostrzeniem - niektóre serie miały duże problemy z bf/ff dziwnym. Poczytaj na ten temat w mega długim wątku i d7000. Ja tak sprawdziłem swojego (wprawdzie nówkę) i jest si ;)
megasnajper
24-07-2013, 09:29
Sprawdź obudowę, czy są zadrapania, wgniecenia. Wszystkie guziczki czy działają. Sprawdź również ostrzenie i działanie migawki. Cena jak najbardziej okazyjna, ale trzeba się upewnić czy wszystko z nim w porządku
po pierwsze dziękuje za wszystkie uwagi, niestety facet przestał odbierać i z zakupu nici, trafiłem natomiast na następną "okazję" D90 z kitem 18-55, opanda 40 tysięcy, facet mówi , że wszytsko cacy oprócz tego , że w wizjerze zniknela linia z pomiarami światła przysłony itd i nie wie jak ją przywrócić. Moje pytanie, czy to się da naprawić w ogóle ? cena 1200
po pierwsze dziękuje za wszystkie uwagi, niestety facet przestał odbierać i z zakupu nici, trafiłem natomiast na następną "okazję" D90 z kitem 18-55, opanda 40 tysięcy, facet mówi , że wszytsko cacy oprócz tego , że w wizjerze zniknela linia z pomiarami światła przysłony itd i nie wie jak ją przywrócić. Moje pytanie, czy to się da naprawić w ogóle ? cena 1200
Taka to okazja była ;)
Jeśli chodzi o tego D90 - ja bym odpuścił.
Krzych179
24-07-2013, 11:27
d90 za 1200 z małym problemikiem to żadna okazja. pisze tak bo sam myślałem o sprzedaży swojego d90 bez problemików z 26500 klapnięciami i myślałem o mniejszej sumie.
to słuchajcie ciąg dalszy bo nie mnie zaraz krew zaleje, teraz się zastanawiam, czy D80, gdzie w opandzie wychodzi mi 12 zdjęć, z właścicielem gadałem, też nie wie dlaczego tak mało. Cena 650 zł. Czy na przykład Nowy na gwarancji dwuletniej z kitem 18-55 D3100 za 1350 zł. Nie wiem , doradźcie coś, chcę w ogóle wydać do 1200 na body, pozdrawiam.
Wg mnie poluj na D90, powino się udać kupić w tej cenie, myslę że 1300maks. Może używkę D5100 znajdziesz też.
to słuchajcie ciąg dalszy bo nie mnie zaraz krew zaleje, teraz się zastanawiam, czy D80, gdzie w opandzie wychodzi mi 12 zdjęć, z właścicielem gadałem, też nie wie dlaczego tak mało. Cena 650 zł. Czy na przykład Nowy na gwarancji dwuletniej z kitem 18-55 D3100 za 1350 zł. Nie wiem , doradźcie coś, chcę w ogóle wydać do 1200 na body, pozdrawiam.
Sam nie wiesz czego chcesz.
Musisz wybrać czy chcesz wygodnego aparaty z dziesiątkami możliwości konfiguracji, czy aparatu, który ma z góry większość ustawioną przez fabrykę.
wolę, żeby miał więcej funkcji, a nie wszystko ustawione przez fabrykę.
No to w tej cenie tylko używane D90.
Ja swoje wychuchane cacko z 16tys. klapnięć sprzedałem w maju za 1200zł. Żadnych usterek, odklejonych gum, brudu na matrycy. Nowy właściciel jest bardzo zadowolony ;-)
wolę, żeby miał więcej funkcji, a nie wszystko ustawione przez fabrykę.
Musisz szukać korpusu pod siebie, a nie szukać okazji cenowych różnych modeli.
Odczytaj prywatną wiadomość.
cóż, dziękuje za wszystkie uwagi, zdecydowałem się na starszy model D80, myślę, że spokojnie mi starczy. Zapłaciłem 650 , więc chyba to nie aż taka wygórowana cena. Zostało mi około 800 zł. A bardzo chciałbym mieć jakiś obiektyw szerokokątny, czy tak do 1000 zł możecie coś polecić, dziękuje bardzo.
cóż, dziękuje za wszystkie uwagi, zdecydowałem się na starszy model D80, myślę, że spokojnie mi starczy. Zapłaciłem 650 , więc chyba to nie aż taka wygórowana cena. Zostało mi około 800 zł. A bardzo chciałbym mieć jakiś obiektyw szerokokątny, czy tak do 1000 zł możecie coś polecić, dziękuje bardzo.
Sigma 10-20mm f/4-5.6 EX DC HSM
MasterM16
24-07-2013, 18:44
A propos tej sigmy. Przy jakiej ogniskowej będzie już "zaginać czasoprzestrzeń"? :P Używana na DXowskiej lustrzance.
A propos tej sigmy. Przy jakiej ogniskowej będzie już "zaginać czasoprzestrzeń"? :P Używana na DXowskiej lustrzance.
1. To jest szkło tylko do DX.
2. nie zagina przestrzeni - to nie rybie oko, a obiektyw o odwzorowaniu rektilinearnym
Master chyba się za dużo oczytaleß i ci się dx z fx pomylił.
a czy tu gdzies na forum, mozna kupić lub dowiedzieć się , czy niekt nie chce sprzedać, jakiegoś szerokokątnego obiektywu?
MasterM16
24-07-2013, 19:53
Nie wiedziałem czy to jest pod DX czy pod FX więc dodałem w poście. :) A jeśli nie zagina się nic i foto wychodzi "proste" to może się później na nie skuszę. ;)
Keats.
Tak.
W dziale giełda.
Ponieważ problem aparatu rozwiązany, to poczytaj teraz dział obiektywy 6-24 http://forum.nikoniarze.pl/forumdisplay.php?f=72
marksanna
24-07-2013, 22:17
Za takie pieniądze warto brać, ale zobacz najpierw real foto
Ponieważ, ludzie nie czytają za zrozumieniem, to zamykam temat.