DarkMind
21-07-2013, 07:40
cześć wszystkim :)
zdecydowałem się na kupno plecaka, cena do ok 350zł (jeśli bedzie taka potrzeba i innego wyjscia nie, to maks 450zł)
zależy mi na ttym by był 3 komorowy, dół na akcesoria foto, góra na osobiste rzeczy i komora na laptopa i pokrowiec AW.
używany raczej na jednodniowe wycieczki po lesie, górach, mieście.
akcesoria:
D80 docelowo z gripem, ale niekoniecznie jeśli miałby sie nie zmieścić, w przyszłości pewnie D7100
najlepiej z podpiętym już obiektywem np N 18-105
do tego jakiś obiektyw tele i np makro + ewentualnie lampa
spodobał mi się plecak: Naneu Pro Alpha L, w bardzo przystepnej cenie, ale przeczytałem w recenzjach jedną dziwną rzecz, że nie nadaje się dla wysokich osób, bo komuś pas biodrowy zaczynał się na pępku.
Sam mam 190cm i ponad 100kg i nie chce wydać 300zł na coś w czym raczej komicznie bym wyglądał, co prawda ma chyba regulacje szelek? ale nie chce ryzykować a u siebie w miejscowości nie mam jak i gdzie przymierzyć jakiegokolwiek plecaka.
może więc: Naneu K4L? chociaż czytałem, że są problemy z ich gwarancją.
prosiłbym o pomoc zorientowanych i... wysokich ;)
najchetniej wybrałbym coś z firm: Lowepro, naneu, kata.
pozdrawiam :)
zdecydowałem się na kupno plecaka, cena do ok 350zł (jeśli bedzie taka potrzeba i innego wyjscia nie, to maks 450zł)
zależy mi na ttym by był 3 komorowy, dół na akcesoria foto, góra na osobiste rzeczy i komora na laptopa i pokrowiec AW.
używany raczej na jednodniowe wycieczki po lesie, górach, mieście.
akcesoria:
D80 docelowo z gripem, ale niekoniecznie jeśli miałby sie nie zmieścić, w przyszłości pewnie D7100
najlepiej z podpiętym już obiektywem np N 18-105
do tego jakiś obiektyw tele i np makro + ewentualnie lampa
spodobał mi się plecak: Naneu Pro Alpha L, w bardzo przystepnej cenie, ale przeczytałem w recenzjach jedną dziwną rzecz, że nie nadaje się dla wysokich osób, bo komuś pas biodrowy zaczynał się na pępku.
Sam mam 190cm i ponad 100kg i nie chce wydać 300zł na coś w czym raczej komicznie bym wyglądał, co prawda ma chyba regulacje szelek? ale nie chce ryzykować a u siebie w miejscowości nie mam jak i gdzie przymierzyć jakiegokolwiek plecaka.
może więc: Naneu K4L? chociaż czytałem, że są problemy z ich gwarancją.
prosiłbym o pomoc zorientowanych i... wysokich ;)
najchetniej wybrałbym coś z firm: Lowepro, naneu, kata.
pozdrawiam :)