Zobacz pełną wersję : D90 problem z lampą wspomagającą AF
Witam, szukałem na forum ale nic nie znalazłem.
Mam problem z lampą wspomagającą AF, lampa działa przy samwyzwalaczu więc nie jest przepalona. Szukałem w ustawieniach oraz resetowałem ustawienia i nadal przy ostrzeniu nie pali się. Czym może być to spowodowane ? również nie ma dźwieku gdy aparat wyostrzy zdjęcie, tego "pipnięcia".
Nikon d90 + nikkor 50 1/8
Dziękuje za odpowiedź
Ustaw tryb AF-A lub AF-S.
Wysłano z tapatalk.
Wbudowana
To wreszcie lampa wbudowana czy wspomagającą AF ?
Seś@ przecież w d90 jest wbudowana lampa wspomagająca AF.
A bywają zewnętrzne lampy wspomagające AF ?
A bywają zewnętrzne lampy wspomagające AF ?
Jak najbardziej, tzw predator ;)
Sylwek_ch
20-07-2013, 17:06
no niektóre mają takie opcje :) jak są zapięte w sanki to mogą wspomagać. Oczywiście nie głównym palnikiem :)
Witam, szukałem na forum ale nic nie znalazłem.
Mam problem z lampą wspomagającą AF, lampa działa przy samwyzwalaczu więc nie jest przepalona. Szukałem w ustawieniach oraz resetowałem ustawienia i nadal przy ostrzeniu nie pali się. Czym może być to spowodowane ? również nie ma dźwieku gdy aparat wyostrzy zdjęcie, tego "pipnięcia".
Nikon d90 + nikkor 50 1/8
Dziękuje za odpowiedź
Przeczytaj instrukcję - wspomaganie działa tylko przy AF-A lub AF-S i centralnym punkcie ostrości.
Co do dźwięku - świeci się się na górnym LCD ikona nuty ?? Oprócz tego również musi być wybrany AF-S lub AF-A i działać w trybie AF-S.
Pewnie aparat jest ustawiony w AF-C, dlatego nie ma dźwięku ani wspomagania.
Wysłane z telefonu.
Pewnie aparat jest ustawiony w AF-S, dlatego nie ma dźwięku ani wspomagania.
W tym trybie powinien być dźwięk i wspomaganie, wspomaganie tylko ze środkowym polem ostrości, a dźwięk ze wszystkimi polami.
Pomyłka. Telefon mi podmienił AF-C na AF-S.
Wysłane z telefonu.
Dzięki wielkie wszystko działa :)