PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Płynąc przez pola

MarianS
17-07-2013, 20:18
Co o tym sądzicie.Pozdrawiam

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/07/dgh2-2.jpg
źródło (http://img842.imageshack.us/img842/5071/dgh2.jpg)

Radek_1
17-07-2013, 21:15
Pomysłowo. Trochę jednak dziwnie zapodałeś proporcje obu akcentów na zdjęciu względem siebie, przez co obrazek nieco się spłaszczył.
Z ciekawości zapytam: dlaczego postać w centrum kadru ...?

Nikonozaur
17-07-2013, 21:56
Wędrowca umiejscowiłbym na zwrotnicy po prawej, miałby wtedy wybór. ;)

Radek_1
17-07-2013, 22:03
dokładnie...

fantasywings
17-07-2013, 22:25

podpisuje się pod tym + więcej kontrastu.

Kulten
17-07-2013, 22:25
Podoba mi się pierwszy z środkowym planem. Gdybym miał wybrzydzać to tylko przez wzgląd na drzewo, które jednak nazbyt mocno przytłacza postać. Bardzo dobra konwersja w tym ujęciu.

Jackylhyde
17-07-2013, 22:31
wciąż go ma. Zrobić ciasno i też będzie. Ale nie wiem czemu miałby nie być w centrum. Są 3 linie prowadzące do człowieczka (oba ślady i spad korony drzewa. Jak się uprzeć to z horyzontem jest ich 5. Wzrok wiec się nie buja bez sensu. Gdyby stał na drugim śladzie to tak jakby stał obok zdjęcie. Tego co się tam dzieje. Ja uważam, że stoi tam gdzie powinien. To tyle z gejowego uzasadniania kompozycji.

Bartekkw
18-07-2013, 00:32
Kompozycja w miarę OK, ale nie pasuje mi konwersja Marianie - za szaro bez wyraźniej czerni i bieli. Ja bym jeszcze powalczył z konwersją do BW

MarianS
18-07-2013, 06:53
Dziękuję Wszystkim za uwagi i komentarze , przyjmuję je z pokorą . Co do konwersji chciałem żeby było delikatnie ale teraz myślę że trochę więcej kontrastu by się przydało. Co do kompozycji to był pierwsza z kilku jakie chciałem w tym miejscu wykonać, ale miałem przygodę z małą sarenką i za chwilę zaczął padać deszcz.Pozdrawiam

deemes
18-07-2013, 10:22
Po przycięciu 1/4 z prawej świetny kwadrat by powstał. Zdjęcie bardzo sie podoba.

harb
18-07-2013, 16:15
Jedynie konwersja , centralany kadr ? dlaczego nie mz. się broni, wyrażniej podkreśla postać, tym bardziej że z lewej jest drzewo. Za cięciem nie jestem , przestrzeń dodaje oddechu. Z kontrastem ostrożnie bo można wszystko zepsuć, jest miękko , analogowo. Ja kupuje i pomysł i kompozycję. Pozdrawiam Marianie :)

jacekz40
19-07-2013, 11:50
... Z kontrastem ostrożnie bo można wszystko zepsuć, jest miękko , analogowo. Ja kupuje i pomysł i kompozycję. Pozdrawiam Marianie :)

Kompozycja w miarę OK, ale nie pasuje mi konwersja Marianie - za szaro bez wyraźniej czerni i bieli. Ja bym jeszcze powalczył z konwersją do BW

Bartek ma rękę do mocnego b&w tak robi, tak lubi ;)
Ja bardziej mam jak Janek, szczególnie w przypadku tego zdjęcia, wolę szarości :), Sam rzadko kiedy robię mocne b&w i nie widzę raczej konieczności takiego zabiegu dla tego ujęcia - no chyba, że ma być super odlotowo i kosmicznie :)

Klarens
19-07-2013, 17:28
mam to samo zdanie jak harb, bardzo dobra fotografia.