Zobacz pełną wersję : GO PRO hero 3
malwinka
17-07-2013, 12:23
Witajcie! Ostatnio znajomi fotografowie zakupili ten aparat/kamerę razem z obudową podwodną i strasznie im pozazdrościłam tego typu możliwości. Cena nie jest zabójcza, ale czy ktoś dlużej użytkował ten sprzet i mógłby coś więcej powiedzieć na temat jakości i czy warto, jak wygląda jakość nagrywania w porównaniu z lustrzankami itp. Byłabym wdzięczna za jakieś opinie.
Ja używam
Wprawdzie mam go pro hd i go pro hero 2
Jestem mega zadowolony z nich i nagrywam nimi cały czas Przykłady można zobaczyć u mnie na stronie w dziele video
Mam GP3 Black. Co chcesz wiedziec?
Mega zadowolony. co chcialbys wiedziec?
Mam GP3 Black. Co chcesz wiedziec?
Mega zadowolony. co chcialbys wiedziec?
Podpowiem wam :mrgreen:
"mógłby coś więcej powiedzieć na temat jakości i czy warto, jak wygląda jakość nagrywania w porównaniu z lustrzankami itp."
;-)
Jedyny minus GO prosach... to to, że jak dasz mikrofon zewnętrzny... już nie jest taka wodoszczelna ;)
Nie wiem jak z trójką... ale moja dwójka tak skończyła swój żywot :]
Podpowiem wam :mrgreen:
"mógłby coś więcej powiedzieć na temat jakości i czy warto, jak wygląda jakość nagrywania w porównaniu z lustrzankami itp."
Warto/nie warto - wszystko zależy od przeznaczenia. Krótko żyjąca bateria, brak ekranu (gdyby nie wifi + android, to oddałbym ją), potrafi się zawiesić (pisałem o tym, ale po ostatnim upgrade softu /o dziwno ukrytym gdzieś na stronie/ już nie jest tak kapryśna). Z drugiej strony mega frajda i uczucie, że możesz ustawić ją wszędzie, nawet pod wodą i nic się nie stanie. Niepowtarzalne ujęcia gwarantowane. Bardzo ważną zaletą jest masa osprzętu (pozdrawiam tu chwalących kamerkę Sony. Brak uchwytów no i ciekawe jak ustawią ją na klatce piersiowej).
Nie mogę się już doczekać, jak kupię ten helikopter: http://allegro.pl/quadrocopter-dji-phantom-gps-gopro-nowy-sklep-i3390038995.html
Warto dodać, że nie są bezawaryjne - dużo ma jakąś wadę która sprawia, że jak światło padnie w odpowiedni sposób na sensor to ... psuje się. Znajomy właśnie naprawia na gwarancji z tego powodu, ponoć dość częsta przypadłość.
Jako zamiennik Go Pro kupiłem na znanym serwisie aukcyjnym Kodaka Playsport, jest ekranik, dłużej trzymająca bateria. Minus niekoniecznie fortunny kształt kamery, przez to giba się trochę na uchwytach
A jakość? Ma 120fps przy 720 i 240fps przy 480? Przeciez to jest wlasnie zaleta GP3 Black, a nie niska cena. Zamiast 70-200 2,8 mozesz przeciez kupic 70-300 4.5/5.6. Zobacz, ma nawet 100mm wiecej.
Ja tylko dodam, że jak kupować 3 to tylko black. W zestawie jest od razu pilot a w white i silver nie ma. Pilot 200-300 PLN kosztuje ;). No i jakość, black ostrzejsza, piszą, że 2x jak by to nie było subiektywne. Opis na silver jest aspherical lens a na black aspherical glass lens. I zgadzam się z kolegą, słabo bateria trzyma, zawiesza się. Warto dokupić wyświetlacz na tył IMHO.
Pozdrawiam,
AMI
Lepiej już BatteryPack i miec przy sobie telefon z androidem. Co z tego, że masz LCDback, skoro przywiesisz za koszem, na szybie, na głowie a i tak nie zobaczysz, czy masz dobre ustawienie kamery.
3 Black ma inną wersję matrycy od pozostałych - daje lepszą jakość i parametry.
malwinka
22-08-2013, 10:06
achh ten wyświetlacz na początku w ogóle o tym nie wiedziałam! Ale można coś dokupić? AMI, co gdzie i ile kosztuje? A jak ktoś nie ma i nie będzie mieć telefonu z androidem? Słabo bateria trzyma to znaczy ile? To co polecacie mimo tych minusów?
Bateria max 1.5h (tak!), z BatteryPack 2.5h (za ok. 150 zł). Uchwyty na allegro lub w oficjalnych sklepach. Ja zamienników nie kupowałem, choć później zobaczyłem że są fajne zestawy. Lepiej miec telefon z androidem, bo jak ustawisz te kamerę? Z drugiej strony, wszystko zalezy od przeznaczenia. Moze nie bedziesz tego potrzebowac. Wez pod uwagę, ze funkcjonalnie w stosunku do zwyklych kamer, ta jest bardzo ograniczona, bo do specyficznych zastosowac.
Ja powiem tak: albo kup GP3 Black albo cos innej firmy, zamiast Silver lub White, bo sie nie oplaca. Silver i White to sciema i tak naprawde GP2 + marketing.
Czyli dzisiejsza premiera nowych kamerek GoPro ;)
http://gopro.com/news/gopro-launches-hero3-a-smaller-lighter-evolution-of-best-selling-camera
http://gopro.com/cameras/hd-hero3-black-edition
http://gopro.com/cameras/hd-hero3-silver-edition
PS.
Wrzucam tu bo nie wiem gdzie to dac ;)
Widziałem i trochę się wkurzyłem ;)
Widziałem i trochę się wkurzyłem ;)
te "30% longer battery life" denerwuje najbardziej :/
no I ciekawe czy nie bedzie sie wieszac, to jest nawet bardziej denerwujace niz slaba bateria.
Ale po ostatnim update softu GP już się praktycznie nie wiesza.
przem426
02-10-2013, 12:49
w wersji silver podnieśli framerate.
tym samym black stracił sens (chyba że ktoś jest fanem 4k ;) )
miałem i sprzedałem - zakupu żałuję sprzedaży zupełnie nie...
Niby wszystko super, ale jedna za dużo fuck'up'ów za takie pieniądze.
Borowa, nie chce Cie martwic ale wczoraj dopiero byla premiera ;) ;)
miałem wczesniejszy model - GoPro3 Black bez +
adolfik9501
05-10-2013, 12:11
Garmin także chce kawałek "kamerowego" tortu: http://www.mtbnews.pl/content/view/4231/1/
agawytka
22-10-2013, 08:53
Bateryjka z GoPro Hero3+ pasuje tez do starszego Hero3 tak samo jak nowa obudowa, w ktora spokojnie mozemy wlozyc Hero3 :)
Nie tylko android. Na srajfonie i padzie też można podglądać.
A widzieliście, jak się chłopakom z fundacji Legendy Lotnictwa GP3 odlepiła od samolota?
RZy9Ndb4xO8