PDA

Zobacz pełną wersję : Taras widokowy na plener ślubny - Warszawa

De Camtrois
17-07-2013, 10:15
Poszukuję miejsca na plener w Warszawie, a konkretnie para chciałaby zdjęcia z jakiegoś wieżowca (dachu lub tarasu widokowego) z panoramą warszawy w tle... Czy ktoś z Was wie, z którego budynku możnaby zrobić takie zdjęcia i w jaki sposób załatwić pozwolenie, zgodę na wejście na dach?
Z góry dziękuję!

PS: a może ktoś mógłby polecić coś innego w Warszawie? Para nie chce żadnych fabryk, ruin itp. Generalnie sesja ma być utrzymana w eleganckim stylu, bardziej nowoczesnym - taki high-life... Ja mieszkam krótko w Warszawie i większość moich pomysłów jest fotograficznie nudna i zużyta wizualnie (raczej nie chciałbym fotografować kolejnej pary na starówce, w buwie, czy na moście gdańskim). Pomocy!:)

hobbits
17-07-2013, 10:44
Na dachu BUW-u czy na Moście Gdańskim są takie miejsca, że widać dobre panoramy Warszawy, ale rozumiem, że o coś innego pytasz?

De Camtrois
17-07-2013, 12:00
Na dachu BUW-u czy na Moście Gdańskim są takie miejsca, że widać dobre panoramy Warszawy, ale rozumiem, że o coś innego pytasz?

Te znam, ale chodzi o coś wyższego, mniej dostępnego i najlepiej w samym centrum typu apartamentowce przy pl. grzybowskim, intercontinental itp.

Jędrula
19-07-2013, 08:46
A to Ci pomoże może...?
http://www.warsawtour.pl/zabytki-i-inne-atrakcje/punkty-widokowe-1868.html

hobbits
19-07-2013, 09:23
Nie wiem, czy De Camtrois skorzysta, ale ja na pewno tak - dzięki Jędrula :)

De Camtrois
19-07-2013, 10:34
Dzięki, fajne miejsca, ale też nie o to mi chodzi - one są ogólnie dostępne, zawsze tam jest dużo ludzi i plener jest mało oryginalny. Szukam miejsca, gdzie zwykły śmiertelnik z ulicy nie wejdzie, gdzie ktoś oglądający powie: wow, fajne, ale gdzie to zrobione?!

freefly
19-07-2013, 12:12
Dzięki, fajne miejsca, ale też nie o to mi chodzi - one są ogólnie dostępne, zawsze tam jest dużo ludzi i plener jest mało oryginalny. Szukam miejsca, gdzie zwykły śmiertelnik z ulicy nie wejdzie, gdzie ktoś oglądający powie: wow, fajne, ale gdzie to zrobione?!

Ty chcesz legalnie, czy nielegalnie jak zwykły śmiertelnik. Bo zwykły śmiertelnik nie dostanie zgody od administratora takiego obiektu (zwłaszcza dach) A jeśli cel ma być komercyjny, to na ogół jest odpłatność i całe BHP itp.

De Camtrois
19-07-2013, 18:05
Ty chcesz legalnie, czy nielegalnie jak zwykły śmiertelnik. Bo zwykły śmiertelnik nie dostanie zgody od administratora takiego obiektu (zwłaszcza dach) A jeśli cel ma być komercyjny, to na ogół jest odpłatność i całe BHP itp.

Nie wiem na jakich zasadach to funkcjonuje, ale widziałem już wcześniej takie zdjęcia z plenerów ślubnych, które odbywały się na dachach wieżowców. I nie były to jakieś strasznie wyszukane, drogie sesje. Niestety nie wiem, gdzie to było i w jaki sposób to załatwić - dlatego pytam:)

freefly
19-07-2013, 18:51
Nie wiem na jakich zasadach to funkcjonuje, ale widziałem już wcześniej takie zdjęcia z plenerów ślubnych, które odbywały się na dachach wieżowców. I nie były to jakieś strasznie wyszukane, drogie sesje. Niestety nie wiem, gdzie to było i w jaki sposób to załatwić - dlatego pytam:)

Udaj się do administratora obiektu. Wszystko zależy od Twoich zdolności negocjacyjnych i uroku osobistego.

Jędrula
22-07-2013, 09:30
Ja jeszcze raz, chociaż łodzianin od urodzenia.
Wrzuć w gogle WARSZAWA SESJE NA DACHU, a już pierwszy z listy link: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1275409
dużo Ci pomoże.