Zobacz pełną wersję : Jak osiagnąć taki efekt ?
Witam, tak jak na obrazku, jak osiągnąć taki efekt kolorystyczny ? Oraz jakieś inne podobne kolory ? Jakaś pomoc ?
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img826/4659/ifn0.jpg)
lukasz1985
15-07-2013, 20:55
Nie jestem zawodowcem ale wydaje mi się że nikt nie poda ci gotowego rozwiązania...każde zdjęcie jest inne i nie ma na to gotowej recepty...
Ale wydaje mi się, że to zdjecie zostało jakoś obrobione, pod względem kolorów itp
RobertMiernik
15-07-2013, 21:30
To coś w stylu pseudo crossa, pomajstruj trochę na krzywych to wyjdzie Ci to samo.
(na dodatek średnio udany pseudo cross, popatrz na halo dookoła skoczka - fuj)
darkmajin
15-07-2013, 22:09
Halo jest od bazgrania wielkim pędzlem żeby rozjaśnić, żółty "color cast" ( jak to będzie po polsku :p ) uzyskasz spłaszczając niebieski kanał pokombinuj krzywą jak mówi robert samo wyjdzie, standardowo winietka i może rozjasnienie centrum.. Ogolnie kiepska fota kolorystycznie
(na dodatek średnio udany pseudo cross, popatrz na halo dookoła skoczka - fuj)
No tylko cross ma akurat tu niewiele wspólnego z tym halo. Ktoś kijowo ściemiał/rozjaśniał i wyszło jak wyszło... Choć imo nie razi to jakoś bardzo tutaj.
RobertMiernik
15-07-2013, 22:19
No tylko cross ma akurat tu niewiele wspólnego z tym halo. Ktoś kijowo ściemiał/rozjaśniał i wyszło jak wyszło... Choć imo nie razi to jakoś bardzo tutaj.
No tak, sorry, niejasno, cross crossem a halo po obróbce ;>
(o ile na dole nie razi, to w około ramion mi mocno nie pasuje, ale to oczywiście subiektywna opinia)
ale jak to się mniej wiecej robi w PS ?
RobertMiernik
16-07-2013, 22:54
Dostałeś nazwę 'funkcji' wklep w youtuba i będziesz wiedział, to przecież proste.
holek331
20-07-2013, 15:10
na Twoim miejscu ucząc się crossa wzorowałbym się na innym zdjęciu...
znajdziesz ich bardzo dużo na forum
saku82pl
25-07-2013, 21:09
akurat marny przykład wybrałeś