Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Człowiek i morze
mskowronski
14-07-2013, 19:58
Już miałem wychodzić z plaży, gdyż zachodu nie było ze względu na całkowicie zachmurzony horyzont. Już wszedłem na schody prowadzące do sosnowego lasu. Jeszcze ostatnie spojrzenie na morze... i w tym momencie moim oczom ukazał się taki oto widok:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img856.imageshack.us/img856/1039/wh6c.jpg)
Różowy kolor zniknął tak szybko jak się pojawił. Zdążyłem zrobić kilkanaście zdjęć - to wydało mi się najciekawsze...
Moment jak i kolor super, ale osobiscie biegl bym blizej wody, widze, ze bylo dosc ciemno, wiec czasy rzedu 0,5s dalo sie spokojnie osiagnac i lekko porozmywac fale, co nadalo by dynami i zdjecie by zyskalo, w tym kadrze do mnie nie przemawia.
Jako, że już tych rozmyć mam osobiście dosyć, to zdjęcie mi się bardzo podoba. Trafiłeś na dobry moment.
Bardzo fajnie złapany moment. Mi sie podoba :-)
mskowronski
14-07-2013, 21:10
Dzięki Wam za odwiedziny :)
Greg77, nie miałem ze sobą statywu (aparat postawiłem na schodach), więc takie ujęcia od razu odpadły
Człowiek w połowie drogi z lewej strony i dobrze, że bez rozmyć na długich czasach. Jest nastrój tego póżnego wiezoru
Nikonozaur
14-07-2013, 22:01
Przy naświetlaniu półsekundowym oprócz fal rozmyłby się również człowiek (po pozie mniemam, że rusza się), a nie wiem czy o to chodziło. Ogólnie fajna fota, inna niż te wszystkie nasze memłańce. Jak dla mnie duch tu jest.
Ogólnie fajne, ale woda wydaje się przeostrzona, a niebo przeniebieszczone. Szkoda, że człowiek nie jest dokładnie posrodku. Co prawda jest w jednej linii ze słońcem, ale jednak zaburza kompozycję "wychodząc" już z kadru. Choć to wychodzenie można odczytywać metaforycznie, że odchodzi też dzień ... itd. ;-) Można tak dywagować bez końca.
mnie te barierki raczej sie nie podobają, ale za to kolor nieba..., bajka:)
Mnie się widzi ten kadr. Fajnie z barierkami, bo dobrze prowadzą wzrok. Kolorki miodne i w ogóle...
Kolor barierek gra z niebem, to mi się też podoba.
malwinka
16-07-2013, 16:52
niestandardowo-krajobrazowo a fajnie :)
jarekf34
16-07-2013, 20:11
Jest to fotka, przy której na chwilę przykucnąłem więc nie jest źle...:) Jeszcze jakby ten gostek stał na środku i lukał w dal, ale to już jak koncert życzeń ;):)
Mnie się nie podoba.
Niebo, morze, spacerujący człowiek - pomysł na pewno na zdjęcie był, ale poskładanie tych elementów moim zdaniem nie do końca wyszło i całość jest nijaka.
Przyciągnęło mnie niebo, które wygląda jak z innej bajki w porównaniu do reszty zdjęcia.
Pozdrawiam Mirek
mskowronski
17-07-2013, 14:04
Jeszcze jakby ten gostek stał na środku i lukał w dal, ale to już jak koncert życzeń musiałbym chyba ustawić samowyzwalacz na 20s i samemu pobiec nad brzeg morza i spojrzeć w dal ;) Następnym razem jak zobaczę taki zachód to tak zrobię :)
Dziękuję za wszystkie opinie. Mam jeszcze wersję bez tego pana, może kiedyś wrzucę, choć to zdjęcie wydaje mi się ciekawsze, bo mimo wszystko jest bardziej niecodzienne. Pozdrawiam.
Bardzo fajna fotografia ! Moim skromnym zdaniem inny byłby zupełnie odbiór gdyby tego człowieczka tam nie było. Czy on powinien być po prawej czy po lewej to już inna kwestia, za mełe mam doświadczenie by się wypowiadać, ale sam kadr jest naprawdę bombowy. Pozostaje w pamięci, a to chyba się liczy.
Bardzo fajne zdjęcie. Pewnie, że można by zrobić je inaczej, ale tak jak wyszło też jest ładnie.
Niebo piękne.
Fajne foto, szkoda tylko, że tak niefortunnie złapałeś tego człowieka, w takim półwykroku.
jacekz40
19-07-2013, 11:59
I mnie się podoba :) ma coś w sobie.