Zobacz pełną wersję : Zasilenie dwoma akumulatorami d7000
fotoseba
13-07-2013, 12:23
Witam posiadam Nikona d7000 z gripem na jeden akumulator zastanawiam sie po co ten grip jak tam wchodzi tez jeden akumulator. Czy jest mozliwosc taka może jak wsadzenia jednego akumulatora do aparatu a drugi do gripa i grip podczepic pod aparat???
jacek dr
13-07-2013, 12:53
Do body wkładasz jeden aku,do gripa wkładasz drugi aku ,zakręcasz grip,masz zasilanie .W menu aparatu mozna wybrać opcje kolejności zasilania.Jakies dziwne, to Twoje pytanie.....
ciepok77
13-07-2013, 12:55
Między innymi po to jest grip by wsadzić drugi akumulator, ja też mam jeden w aparacie, drugi w gripie. W ustawieniach jest też możliwość wybrania, z której bateri pierwsze ma korzystać sprzęt (ja jako pierwszy akumulator mam ustawiony z gripa bo łatwiej go się wyjmuje).
kakersik
14-07-2013, 13:41
Nie gniewaj się, ale rozbrajają mnie tacy fotografowie jak Ty. Na swojej stronie w zakładce sprzęt podajesz Nikon D800, a w exifach masz D80 i D7000. Ładnie tak oszukiwać klientów? Podobnie ze szkłami.
Sorry za OT.
aż sobie wszedłem na stronę...
"Doświadczenie jakie przez te wszystkie lata zdobyliśmy pozwala nam twierdzić, że to co robimy, robimy naprawdę dobrze. Profesjonalny sprzęt do fotografii..."
swoim pytaniem tylko potwierdzasz profesjonalizm...
fotoseba.pl (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=59466)
Pomyśl szybko o zmianie nicku i napisz do admina, bo ten który posiadasz łamie regulamin forum.
może powinien ktoś z zielonych zareagować?!
może powinien ktoś z zielonych zareagować?!
A rsz to kto niby jest...?
Nie gniewaj się, ale rozbrajają mnie tacy fotografowie jak Ty. Na swojej stronie w zakładce sprzęt podajesz Nikon D800, a w exifach masz D80 i D7000. Ładnie tak oszukiwać klientów? Podobnie ze szkłami.
Chętnie kiedyś bym się wybrał zobaczyć, jak np. pracują tym kranem lub torem jezdnym na ślubie. ;)
A rsz to kto niby jest...?...
Zadałem to pytanie z małą ironią :)
(tyle jeszcze widzę i się orientuję :)
Ja bym chętnie zobaczył kadry z tej ósemki nikona (cena to ok 3.500E )
zyzio666
01-08-2013, 11:02
Ale trzeba przyznać, że było by zdecydowanie lepiej (czyt. funkcjonalniej) gdyby był grip do 7k, 7k1 w który wkłada się oba aku (podobnie jak w gripie np. do D90). Po prostu otwiera się klapkę i wkłada aku, bez odkręcania gripa...
chyba pierwszy fotograf w Polsce który foci na bogato 8mm i plastikowym tamronem sluby po 700zł/sztuka :)