PDA

Zobacz pełną wersję : cs6 jak zresetowac?

satanica
12-07-2013, 17:48
witam , bawilem sie zdjeciem w cs6 według tego linku
http://www.youtube.com/watch?v=E2zIeodvAzc
wszystko bylo ok, ale przy obróbce 2 giego zdjecia cos chyba niechcaco nacisnałem i teraz element wyciety z 1 szego zdjecia który chcialem wkleic do 2 giego jest jakby przezroczysty . Czy jest jakas mozliwosc resetu cs6 bo nawet wylaczenie kompa nie pomaga, za kazdym razem jak chce obrabic jakiegolkwiek zdjecie, wyciety element jest nadal przezroczysty ( jakby 50% pokrycia)

GonzoG
12-07-2013, 17:54
witam , bawilem sie zdjeciem w cs6 według tego linku
http://www.youtube.com/watch?v=E2zIeodvAzc
wszystko bylo ok, ale przy obróbce 2 giego zdjecia cos chyba niechcaco nacisnałem i teraz element wyciety z 1 szego zdjecia który chcialem wkleic do 2 giego jest jakby przezroczysty . Czy jest jakas mozliwosc resetu cs6 bo nawet wylaczenie kompa nie pomaga, za kazdym razem jak chce obrabic jakiegolkwiek zdjecie, wyciety element jest nadal przezroczysty ( jakby 50% pokrycia)

To nie kwestia PS'a.
A zmian na zdjęciu - menu->file->revert lub F12 - przywraca zdjęcie do stany pierwotnego - o ile nie zostało nadpisane.
Po zapisaniu zmian, już nie można ich cofnąć.

Drugą rzeczą są warstwy - jak zdjęcie nie zostało spłaszczone (warstwy nie zostały połączone), to można ustawiać przeźroczystość dla każdej z warstw.

satanica
12-07-2013, 18:02
nic sie nie zapisalo, w linku jest jak motor jest wyciety juz w nowej warstwie i jest nieprzezroczysty, potem jest wklejany do nastepnego zdjecia, u mnie element wyciety tak ja motor w nowej warstwie jest lekko przezroczysty nawet jak Opacity i Fill jest na 100%

GonzoG
12-07-2013, 18:06
nic sie nie zapisalo, w linku jest jak motor jest wyciety juz w nowej warstwie i jest nieprzezroczysty, potem jest wklejany do nastepnego zdjecia, u mnie element wyciety tak ja motor w nowej warstwie jest lekko przezroczysty nawet jak Opacity i Fill jest na 100%

Jeśli wyłączenie komputera nie pomaga - to coś musiał się zapisać.
Jak obraz wklejony jest przeźroczysty - to albo masz ustawioną przeźroczystość, albo zmieniony tryb krycia warstw.
Nic więcej nie może tego zmienić.

satanica
12-07-2013, 18:09
wezme kazde inne zdjecie i jest tak samo, po prostu ta 2 warsta jest troche przezroczysta nawet jak wszystko jest na 100%, przedtem bylo ok :/, dlatego myslalem ze mozna zresetowac ustawienia cs6 bez przymusowej deinstalacji

Władca Pixeli
12-07-2013, 18:29
Uruchamiasz PS i natychmiast wciskasz razem Ctrl+Alt+Shift
Pojawia się "Delete The Adobe Photoshop Setting File?"

satanica
12-07-2013, 18:44
ok usunalem zaraz sprawdze czy pomoglo, ok pomoglo dzieki , warsta teraz jest normalna :)