Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : pomoc: CLS + transmiter

skawiu
12-07-2013, 12:17
Witam.

Chciałabym użyć 2 lamp, mam sb700 i generyczna lampkę. Ważne jednak jest to, że chcę:
Nikonem d300s odpalić moją sb700 i tą generyczną lampkę. Mam pixel kinga transmiter. Jednak nie moge zgrać tego wszystkiego aby obie lampy odpalały. Zapewne jest proste rozwiązanie.

Podpinając transmiter do aparatu, reciever do generycznej lampki niebardzo wiem jak sb700 ma odpalać. Powinien tu wkroczyc CLS Nikona. Ktoś pomoże jeśli zrozumie problem?

Art Erie
12-07-2013, 12:27
Witam.

Chciałabym użyć 2 lamp, mam sb700 i generyczna lampkę. Ważne jednak jest to, że chcę:
Nikonem d300s odpalić moją sb700 i tą generyczną lampkę. Mam pixel kinga transmiter. Jednak nie moge zgrać tego wszystkiego aby obie lampy odpalały. Zapewne jest proste rozwiązanie.

Podpinając transmiter do aparatu, reciever do generycznej lampki niebardzo wiem jak sb700 ma odpalać. Powinien tu wkroczyc CLS Nikona. Ktoś pomoże jeśli zrozumie problem?

Trochę cieżko to wszytko ogarnąć :(
-Co to za lampka "generyczna"?
-Pixel King musisz posiadać w ilości sztuk 3. Odpowiednio: 1 nadajnik + 2 odbiorniki.
-CLS nie ma nic wspólnego z Pixel King i pewnie z Twoja lampką "generyczną", więc możesz za pośrednictwem CLS wyzwalać przy pomocy lampy wbudowanej zdalna lampę SB 700.

Reasumująć: Aby pracować na zestawie body + dwie lampy potrzebujesz:
-Albo dwie lampy kompatybline z CLS
-Albo zestaw Pixel King 1+2 (pracuje z większością lamp, zarówno repo jak i studyjnymi).

GonzoG
12-07-2013, 12:34
Ogólnie nie odpalisz jednaj lampy przez CLS, a drugiej wyzwalaczem radiowym. Nie ma takiej opcji.

Przy posiadanym przez ciebie sprzęcie możesz jedynie wyzwalać wszystko w trybie manualnym:
PK nadajnik na aparat, lampę "generyczną" (cokolwiek to jest) na odbiornik, SB-700 w tryb SU-4. Moc lamp określasz bezpośrednio na lampach.