Zobacz pełną wersję : Wypożyczalnia sprzętu NIKON - gdzie?
Witam
Potrzebuję (w październiku) wypożyczyć na 8-10dni d800e (lub d800 - ale już mniej chętnie) oraz jakiś długi profesjonalny obiektyw typu 200-400/4. Oczywiście odpłatnie i najlepiej na fakturę. Przede wszystkim interesuje mnie jednak puszka d800e. Poszukuję sprzętu w dobrej kondycji, nie rozjustowanego nadmiernym obijaniem, upadkami itp.
Jeżeli ktoś prywatnie byłby zainteresowany wypożyczeniem, aby odbić sobie trochę koszt zakupu, to również jestem otwarty na propozycje. Jadę w europejskie plenery na kilka dni i potrzebuję backupu do tego co mam, a zakup tylko pod ten wyjazd nie jest dla mnie opłacalny.
Pozdrawiam
Sławek
ps. ze względów logistycznych wypożyczalni szukam najchętniej w Warszawie lub okolicach (ale niekoniecznie).
rychu_cmg
12-07-2013, 11:39
D800 http://photorent.pl/produkt/Nikon-D800,16
N 200-400 http://photorent.pl/produkt/Nikkor-AFS-200400mm-f4G-ED-VR-II,24
Widziałem tą ofertę i ze względu na to, że mają tylko jedną puszkę NIKON (i to niestety bez "e") zostawiam sobie ją jako ostateczność.
Ale dziękuję bardzo za szybką reakcję :)
i to niestety bez "e") zostawiam sobie ją jako ostateczność.
Ale dziękuję bardzo za szybką reakcję :)
z ciekawosci - czemu to e jest takie wazne? (wiem czym sie roznia puszki i dosc powaznie je porownywalem).
dlatego pytam. bo jesli bedziesz robil taka sesje ze "e" robi znaczenie to budzet sesji z luzem powinien niezauwazalnie pokryc zakup nowej puszki
Jadąc fotografować krajobraz zawsze staram się wycisnąć maksymalną ilość szczegółów i ostrość kadru (oczywiście bardzo upraszczam temat fotografowania krajobrazu) - od tego zależy cena jaką ewentualnie otrzymam za zdjęcia. Każde pomniejszenie zdjęcia w celu poprawy jego jakości technicznej (ostrości i szczegółowości) obniża jego wartość. Dążę do tego aby cały kadr od środka po rogi w powiększeniu 100% prezentował się bez zastrzeżeń. Jest to cholernie trudne i dlatego czepiam się wszystkich możliwości jakie daje sprzęt - nawet gdy przewaga "e" nad "bez e" jest ledwo zauważalna na pierwszy rzut oka. He he, nawet swojego 14-24 używam tylko w trybie manualnym, bo tylko w jednym ustawieniu soczewek jest najostrzejszy. Często jest tak, że te drobne różnice wychodzą dopiero w dalszej obróbce. Mam D3x, nie jest zły, ale że gonię za ilością MP chętnie bym zamienił go na d800e jeśli jego jakość
optyczna okazała by się równie dobra (z bogatego wachlarza ustawień puszek rzadko korzystam).
Zauważyłeś problem mory w "e" ? Mocno dawałby się we znaki przy fotografowaniu regularnych wzorów jakie tworzy natura?
ps. nie chcę inwestować w zakup d800e bo moje fotografowanie wyglada tak, że intensywnie pracuję na jednym 1-2tygodniowym wyjeździe a potem materiał przerabiam przez pół roku, rok. Puszki wtedy leżą odłogiem - dlatego przy posiadaniu już D3x, d800e wolałbym wypożyczyć zwłaszcza, że nie mam informacji o tym jaki produkuje obraz, co zwiększa ryzyko wymiany puszek na stałe, albo utrzymywania dwóch.
tutaj mają też d800 http://kamerion.pl/NIKON_D800