PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Different Colors...

nickt
05-07-2013, 08:22
Wczoraj chyba trochę miałem dziwaczny dzień i powstało coś takiego..
1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img692/4889/gpqr.jpg)

P.S. Nie wiem czy ktoś się tutaj dopatrzy aktu, jeżeli tak to proszę o przeniesienie...

nimnull
05-07-2013, 08:31
No faktycznie dziwny dzień - niezłe ogrodzenie zrobiłeś, chociaż słupki widziałbym bardziej masywne ;)

a na serio, nie leży mi trochę kadrowanie, dziwnie ucięta ławka i pień z tyłu - buty moim zdaniem zbędne, za bardzo przyciągają uwagę. Co do obróbki to nie mam uwag.

Pozdrawiam Mirek

mOSAd
08-07-2013, 16:49
Mnie nie leży poza. Pośladek mocno spłaszczony, średnio cień tam wyszedł, a od góry udo przycina równy skos narzutki. Z jednej strony pomaga zmniejszyć jego masywność, z drugiej wprowadza geometryczne zakłócenie w liniach ciała. Cała pozycja mocno... wyluzowana. Na portret średnio, na akt... prawie wystarczająco, na glamour czy cokolwiek innego - też dziwnie mi nie leży. Ogólnie niezłe, ale trudne do zaszufladkowania.
Napiszę jak mi się kojarzy, ale nie wiem czy to zostanie dobrze zrozumiane. Spróbuję... Skojarzenia mam ze zdjęciami amerykańskiej kobiety po trzydziestce, gdzieś na tle starej przyczepy kempingowej, z papierosem w ustach i skąpych dżinsowych szortach. Jakieś butelki w tle, rdza, życie w drodze, piasek i upał. Ten typ estetyki mi tu przychodzi do głowy.

bart1
08-07-2013, 23:04
jedyna opcja to kolejne foto....

za wulgarnie na portret za mało na akt :D

i ten fiolet dominujący w kolorach.

remiksson
08-07-2013, 23:16
Mnie się podoba, ale buty z kadru bym zabrał , jakoś mi wadzą ;)

nickt
09-07-2013, 20:48
Dzięki ;) Fajnie, że tak zróżnicowany odbiór....sam się zastanawiam czy mi się podoba ;) Jakoś leży mi mina modelki i lubię jakoś ostatnio jak włosy żyją trochę swoim życiem więc zostawiłem....w sumie chyba mam podobne do skadrowania na bardzo ciasny portret...tylko czasu nie ma by usiąść przy obróbce. Coś tam się jeszcze z tej sesji znajdzie i tu i do aktu ;) ....tylko czy pójdę w kolory czy B&W to już sam nie wiem, jak znowu przesącze denaturat przez chleb to wyjdzie coś podobnego :P

Andrzej1974
09-07-2013, 21:22
"Pień z tyłu" z tyłu za bardzo przyciąga uwagę. Poza tym ucięta (niepotrzebnie) ławka...

bboy4
10-07-2013, 16:30
Moim zdaniem nie jest źle... Tylko buty bym zabrał... o obróbce nic nie powiem bo jestem "świerzak"...