Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Am Walchensee
.:Gerard:.
02-07-2013, 16:19
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img208.imageshack.us/img208/7061/je29.jpg)
Widoczek oczywiście imponujący, ale w sensie fotograficznym do pierwszej ligi sporo tu mz brakuje.
Kadr jest jednak dosc nudny, statyczny. Brak fajnego motywu przewodniego poza sama tafla jeziora.
Centralna choinka pasuje kompozycję.
Chmury , mimo, że dramatycznie burzowe są nudno-szare, środkowy, górny prześwit trzeba było zamaskować dla równowagi kolorystycznej.
barwy na zdjęciu są bardzo wyblakłe, nieatrakcyjne. Samo zdjęcie jest płaskie, pomimo, że oświetlenie w takim momencie może byc bardzo interesujące.
Widać przebłyski jakiegos ciekawego światła z prawej pod chmurami, być może na tym trzeba było się skupić.
02-07-2013, 17:27
Widoczek oczywiście imponujący, ale w sensie fotograficznym do pierwszej ligi sporo tu mz brakuje.
Kadr jest jednak dosc nudny, statyczny. Brak fajnego motywu przewodniego poza sama tafla jeziora.
Centralna choinka pasuje kompozycję.
Chmury , mimo, że dramatycznie burzowe są nudno-szare, środkowy, górny prześwit trzeba było zamaskować dla równowagi kolorystycznej.
barwy na zdjęciu są bardzo wyblakłe, nieatrakcyjne. Samo zdjęcie jest płaskie, pomimo, że oświetlenie w takim momencie może byc bardzo interesujące.
Widać przebłyski jakiegos ciekawego światła z prawej pod chmurami, być może na tym trzeba było się skupić.
Dzięki
Niestety światło miałem paskudne tzn.
około 15 godz. choć pochmurno to ostre słońce z prawej a te chmury w oryginale wyglądają "mlecznie" i jednolicie, wyciągi ostatnie zwożą o 17-tej z kawałkiem zaraz przed złotą godz.
Samemu jest mi ciężko sie zebrać i schodzić wieczorem ponad godz.czy wiecej z gór a nie mam tu żadnego kumpla Fotografa który mi potowarzyszy w wędrówce po górach.
lechupe ma racje co do "nudnosci" obrazka, jest dosc imponujacy ten widok, ale czegos mu brak, pokusil bym sie o poprawienie natury i wysteplowanie tego slupa od wyciagu czy co to jest...
Najwiekszy jednak minus dla mnie to srdek zdjecia a raczej caly srodkowy pas jest przesaturowany...
02-07-2013, 21:10
Dziękuje Wam jeszcze raz za komentarze i sugestie.
Jeszcze tam wrócę i sie poprawie ;)
Sebastianito
03-07-2013, 18:35
A bedziesz wychodził czy kolejką wyjedziesz?
03-07-2013, 19:23
A bedziesz wychodził czy kolejką wyjedziesz?
Wolał bym zejść pieszo,
samemu jestem za leniwy albo po tygodniu pracy bez ochoty,
Jak pisałem wyżej, trafie na kompana to się udam w takie i inne mi znane miejsca o odpowiedniej porze, raz wieczorkiem przejeżdżałem przez Garmisch-Partenkirchen, góry świeciły się na czerwono kolorystyka przecudowna a ja oczywiście zachwycając sie tym zjawiskiem potem szukając dogodnego miejsca na zdjęcie ze zmęczoną rodzina w aucie, przejechałem.
jarekf34
03-07-2013, 19:57
Samemu jest mi ciężko sie zebrać i schodzić wieczorem ponad godz.czy wiecej z gór a nie mam tu żadnego kumpla Fotografa który mi potowarzyszy w wędrówce po górach.
Kurde jaka szkoda, że jestem tak daleko od Ciebie (okolice Dortmundu... ponad 600 km ) bo z chęcią bym połaził z Tobą po tych górach :)
03-07-2013, 20:15
Kurde jaka szkoda, że jestem tak daleko od Ciebie (okolice Dortmundu... ponad 600 km ) bo z chęcią bym połaził z Tobą po tych górach :)
No to zapraszam na randkę po górach :) dawaj na Weekend do mnie,
zaplanujemy jakąś trasę i może uda nam sie dobre Foty strzelić.
P.S za chwile jadę na siłownię i po żonę ale jak jesteś zainteresowany to pisz na PW odpisze przed północą lub jutro.
jarekf34
03-07-2013, 20:37
No to zapraszam na randkę po górach :) dawaj na Weekend do mnie,
zaplanujemy jakąś trasę i może uda nam sie dobre Foty strzelić.
Wielkie dzięki za zaproszenie, ale na obecną chwilę będzie z tym problem.
Ale... nigdy nie mów nigdy, kto wie ;):) Czas pokaże.
Sebastianito
03-07-2013, 21:03
15/08/2013 bede w Monachium na tydzien... :) wtedy sobie po alpach polatam...
03-07-2013, 22:35
15/08/2013 bede w Monachium na tydzien... :) wtedy sobie po alpach polatam...
To sie odezwij, polatamy razem :)
Sebastianito
04-07-2013, 19:15
odezwe sie.. spokojnie..
Dzięki
Niestety światło miałem paskudne tzn.
około 15 godz. choć pochmurno to ostre słońce z prawej a te chmury w oryginale wyglądają "mlecznie" i jednolicie, wyciągi ostatnie zwożą o 17-tej z kawałkiem zaraz przed złotą godz.
Hej ja zmiłą chęcią pochodze po górach, w poszukiwaniu dobrych kadrów.Bawaria ma duże możliwości...
Nieogarnięty kadr, ale miejscówka ma spory potencjał.