Zobacz pełną wersję : Warszawa S2 na lotnisko
Koledzy jak wygląda sprawa z S2 w Warszawie? Jest otwarta? Dojadę tym na lotnisko od A2?
Sendilkelm
01-07-2013, 11:28
Koledzy jak wygląda sprawa z S2 w Warszawie? Jest otwarta? Dojadę tym na lotnisko od A2?
Niestety nie.
Koledzy jak wygląda sprawa z S2 w Warszawie? Jest otwarta?
w morde! znow sie zegar na forum przetawil... ehhh
Super, a jak najlepiej na lotnisko się dostać?
no jak to jak... samolotem...
no jak to jak... samolotem...
Postaram się ująć to najgrzeczniej jak potrafię:
"Kolego" jak nie masz nic sensownego do powiedzenia w temacie to swoje mądrości zostaw dla siebie.
Sendilkelm
01-07-2013, 11:42
Zależy czy szybko, czy wolno i w jakich godzinach. No i jak ze znajomością Warszawy :)
Najprościej to będzie zjechać z A2 na Pruszków i Alejami Jerozolimskimi dojechać do Łopuszańskiej -> Hynka -> Żwirki i Wigury i jesteś na lotnisku :)
Postaram się ująć to najgrzeczniej jak potrafię:
"Kolego" jak nie masz nic sensownego do powiedzenia w temacie to swoje mądrości zostaw dla siebie.
to ja Ci napisze grzeczniej - wlacz sobie mapy google i zobacz, bo nawet jak Ci ktos godzine bedzie tlumaczyl to nie pojmiesz... jesli sie pytasz czy S2 jest otwarta to miasto widziales pewnie wylacznie na pocztowce...
jest 150 mozliwosci dotarcia szybko na lotnisko z czego 70% i tak nie sa dla kogos, kto nie zna dobrze miasta.
Zależy czy szybko, czy wolno i w jakich godzinach. No i jak ze znajomością Warszawy :)
Najprościej to będzie zjechać z A2 na Pruszków i Alejami Jerozolimskimi dojechać do Łopuszańskiej -> Hynka -> Żwirki i Wigury i jesteś na lotnisku :)
Tak też myślałem, ale wolałem dopytać "tubylców" :)
Nidy nie wiadomo czy np drogowcy czegoś nie wymyślą.
Dzięki
Sendilkelm
01-07-2013, 11:47
Tak też myślałem, ale wolałem dopytać "tubylców" :)
Nidy nie wiadomo czy np drogowcy czegoś nie wymyślą.
Dzięki
W godzinach szczytu od zjazdu z A2 w ten sposób będziesz w ok. 40min wiedząc w którym miejscu który pas szybciej jedzie :)
W żadnym wypadku przez Pruszków, wjazd Alejami w związku z rozkopaniem skrzyżowania Jerozolimskie/Łopuszańska będzie zakorkowany. Normalnie doradzałbym zjazd dalej, na Połczyńską => Dźwigowa => Łopuszańska lub nawet dojechanie do Trasy Toruńskiej => Jerozolimskie => Łopuszańska; ale w ten weekend wiadukt nad torami na Łopuszańskiej został zwężony i podejrzewam, że będą się robić korki. Dlatego jako alternatywę proponowałbym dojazd do Trasy Toruńskiej => jazda prosto aż do Żwirki i Wigury, dojazd prosto do lotniska.
Wszystko zależy o której godzinie będziesz jechał. Jeśli przed 7 lub po 19-20, to wszystkie warianty powinny być już przejezdne.
kazda z tych opcji zaklada wbijanie sie do miasta i stanie w korkach. a nie lepiej zjechac z a2 znacznie wczesniej (wiskitki grodzisk radziejowice) i pociagnac gierkowka do miasta, bez wbijania sie do centrum? w al. krakowskiej w prawo w 17 stycznia i jest na lotnisku. po co pakowac sie w najwieksze korki i remonty... ;)
jerozolimskie od pruszkowa to chyba najslabsza z mozliwych opcji, bez wzgl. na pore.
Sendilkelm
01-07-2013, 12:25
W żadnym wypadku przez Pruszków, wjazd Alejami w związku z rozkopaniem skrzyżowania Jerozolimskie/Łopuszańska będzie zakorkowany. Normalnie doradzałbym zjazd dalej, na Połczyńską => Dźwigowa => Łopuszańska lub nawet dojechanie do Trasy Toruńskiej => Jerozolimskie => Łopuszańska; ale w ten weekend wiadukt nad torami na Łopuszańskiej został zwężony i podejrzewam, że będą się robić korki. Dlatego jako alternatywę proponowałbym dojazd do Trasy Toruńskiej => jazda prosto aż do Żwirki i Wigury, dojazd prosto do lotniska.
Wszystko zależy o której godzinie będziesz jechał. Jeśli przed 7 lub po 19-20, to wszystkie warianty powinny być już przejezdne.
Toruńską jeżdżę codziennie do pracy i żeby ją ominąć skręcam w Górczewską. Ok. 30min stania od Górczewskiej do ronda Zesłańców Syberyjskich. Zanim dojedzie do S z Pruszkowa A2 to już będzie na Alejach dawno. Testowałem kilka razy jak musiałem załatwiać sprawy w Błoniu czy Grodzisku. Pruszków wychodził najszybciej dlatego, że (nawet jak się przejedzie przez Odolany i później przez Makro) to można stać 15 minut na samym skręcie w lewo w łopuszańską pomimo nowego pięknego ronda. Oczywiście mówimy tutaj o głównych drogach, bo wiadomo, że my to jeździmy akurat tędy gdzie nie ma korka :)
Co do Gierkówki to nie wiem, bo od tamtej strony chyba nigdy nie wjeżdżałem w godzinach szczytu do Warszawy, ale z tego co wiem to w Raszynie też się stoi i to niemało jeśli nie jeździ się uliczkami osiedlowymi w Raszynie. Tak naprawdę wyjeżdżając wcześniej i biorąc pod uwagę te 40-50 min to nie ma różnicy. W 15 minut i tak nie dojedzie z przedmieścia.
PS.
Co do Jerozolimskich. Kilka razy (teraz są wakacje, chociaż ze względu na metro i rozpoczęte nowe remonty nie widać aż tak bardzo mniejszego ruchu) jechałem do pracy tymi nieszczęsnymi Jerozolimskimi właśnie w sposób na Pruszków. Na Al. Lotników dojeżdżałem w 45min. od zjazdu z A2. Raz próbowałem przebić się właśnie Toruńską, to musiałem przez dziury na Odolanach jechać, bo stania do Zachodniego bym nie wytrzymał. Wtedy dojazd zajął mi ponad 1h od momentu nie zjechania na Pruszków :)
Tak naprawdę najgorsze jest to, że nie ma reguły. Jeśli ktoś jeździ na co dzień po Warszawie, to wie, że drogi są zakorkowane losowo :) Niekiedy jest bardziej przejezdna ta gorsza, która niby zawsze jest zakorkowana. Pewnie ze względu na to, że "każdy" ją omija, bo jest zakorkowana :)
Co do Gierkówki to nie wiem, bo od tamtej strony chyba nigdy nie wjeżdżałem w godzinach szczytu do Warszawy,
wszystkie drogi sa dobre, ale al. krakowska jako jedyna nie ma zadnego "waskiego gardla" i jest chyba najkrotszym do pokonania odcinkiem (liczac od tabl. wawa) do lotniska. jest troche swiatel, one spowalniaja przeplyw. w godzinach szczytu i jerozolimskimi i torunska (to chyba najslabsza opcja, bo od ronda to jeszcze kawal drogi chyba jest...) zajdzie z godzine. mz, nie da sie tyle stracic uciekajac wczesniej z A2. w km nie wiem jak wychodzi, nie sprawdzalem.
Jeszcze raz dzięki za wszystkie wskazówki. Własnie takie informacje z pierwszej ręki są najistotniejsze. :)
można stać 15 minut na samym skręcie w lewo w łopuszańską pomimo nowego pięknego ronda.
A, bo trzeba skręcić obok Casto w Popularną => Krańcowa => wbić się na Kleszczową i prosto przez rondo, omijając ten beznadziejny lewoskręt. No ale teraz przez ten remont wbijesz się na zwężenie :(
Jeszcze raz dzięki za wszystkie wskazówki. Własnie takie informację z pierwszej ręki są najistotniejsze. :)
Nie ma sprawy. Podsumowując - nie ma trasy idealnej :)
Rafał_Sz
03-07-2013, 08:40
Jeszcze raz dzięki za wszystkie wskazówki. Własnie takie informacje z pierwszej ręki są najistotniejsze. :)
Czy temat dojazdu jest dla Ciebie wyczerpany?
Czy z A2 przez "Kootopa" na S2 już się dojeżdża na Lotnisko?
<| MICHAŁ |>
17-12-2013, 10:27
Gdy po lewej zobaczysz wielki komin, a po prawej smierdzacą gorę śmieci, to na rozjezdze w Konotopie trzymaj sie dwoch lewych pasow, bo dwa prawe leca na pólnoc Warszawy i Białystok.