Zobacz pełną wersję : Alternatywa dla Alledrogo
Witam ostatnie zmiany/problemy/awarie/reklamy/koszty zniechęciły mnie do tego portalu czy jest jakaś godna alternatywa?
jedyna to ebay.
są jeszcze inne portale, ale nie warto sie nimi interesować.
darkmajin
30-06-2013, 09:36
Chyba nie ebay.pl bo to porazka jest wart tyle samo co inne "polskie" portale
RobertMiernik
30-06-2013, 10:06
Nie trzeba się do ebaya pl ograniczać, zagraniczne działają fajniej...
marszull
30-06-2013, 10:45
ebay.co.uk i com to najlepsza alternatywa
Chyba nie ebay.pl bo to porazka jest wart tyle samo co inne "polskie" portale
nie ma ebay.pl, ebay jakiść tam.
Wszytko to jeden ebay, a że polska wersja portalu działa jakby chciała a nie mogła - cóż, jak nikt nie potrafi zgłaszać problemów, to tak później jest.
Ja nigdy nie korzystałem z polskiej wersji. Zawsze z UK albo US
piotrromanowski
30-06-2013, 11:19
Jest parę portali, ale ze względu na śladową popularność tam po prostu jest b. mało towaru. Mam konto na ebayu, ale powiem szczerze, że nic jeszcze nie kupowałem. A polowałem na klasyczne aparaty, w końcu i tak kupowałem na Alledrogo, bo i tak wyszlo taniej. Nie wiem jak to jest ze strony sprzedającego.
Na tablicy pojawia się coraz więcej ogłoszeń ale jeszcze daleko do alledrogo. Na obecną chwilę tylko ebay.
Tablica jak dobrze pamiętam ma tego samego właściciela co allegro :)
Nawet nie wiedziałem. Czyli mamy monopoliste. W takim razie jedyną alternatywą pozostaje ebay.
adriansocho
30-06-2013, 14:59
Ebay próbował zawojować na polskim rynku ale sobie odpuścił, teraz witryna ebay.pl to jakby interfejs do międzynarodowych aukcji. Z nam bliższych jest ebay.co.uk oraz ebay.de, ale uwaga, co ciekawe używane D40 (za którym się rozglądam) u niemców osiągają wyższe ceny niż na allegro:)
jest alternatywa, założyć własny portal, ale... jak już go będziesz miał, to może wtedy zrozumiesz, że koszty muszą być, reklama to zysk, awarie się zdarzają , problemy to element prowadzenia biznesu a zmiany to sposób by eliminować powyższe :) i chyba Twój post skopiuje ktoś by ponarzekać na Twój hipotetyczny portal :)
Grabasimo
30-06-2013, 15:08
Nie wiem czy dobry przyklad ale jest jeszcze Amazon.com albo co.uk. Zawsze mozna skorzystac z gumtree.pl
Gumtree nalezy do Ebaya :)