Zobacz pełną wersję : Kraków - gdzie oddać rzeczy potrzebującym
Mam do oddania szafkę z nadstawką - stan nie jest powalający, ale jeszcze komuś potrzebującemu mogłaby się przydać. Mam też 2 torby ubrań nadających się do noszenia. Gdzie to oddać żeby naprawdę się komuś przydało a nie poszło na przemiał? Może ktoś zna jakąś potrzebującą rodzinę? Mogę to dowieźć jeśli będzie z tego pożytek.
charlie_kr
29-06-2013, 01:09
gumtree
Nie, ludzie którzy nie mają pieniędzy na życie nie siedzą na Gumtree.
RobertMiernik
29-06-2013, 08:28
Sprawdź czy w Krakowie jest 'Emaus'.
Rafał_Sz
29-06-2013, 09:42
Ja takie rzeczy wystawiam na ulicę, naklejam kartkę z napisem - sprawne do oddania. Ciuchy piorę i z wystawiam spakowane z podobną adnotacją. Wszystko szybko znika, nigdy to nie zostało rozrzucone czy zniszczone. SM i policja także nie miała żadnych "ale", że śmieci się w ten sposób pozbywam.
sokolnik
29-06-2013, 17:20
gumtree
hehe noo na pewno ludzi biednych stać na abonament na internet, brawo pomysłowości :)
Ja takie rzeczy wystawiam na ulicę, naklejam kartkę z napisem - sprawne do oddania. Ciuchy piorę i z wystawiam spakowane z podobną adnotacją. Wszystko szybko znika, nigdy to nie zostało rozrzucone czy zniszczone. SM i policja także nie miała żadnych "ale", że śmieci się w ten sposób pozbywam.
chyba najlepszy pomysł. Sam bym się pozbył wielu rzeczy gdybym wiedział że ktoś będzie z tego korzystał a nie sprzeda na flaszkę.
charlie_kr
29-06-2013, 17:25
a od kiedy potrzebujący oznacza biedny? Autor nie napisał, że odda biednemu, tylko temu, kto będzie potrzebował. A w gumtree jest specjalny do tego dział - oddam za darmo.